Zondagmiddag met Roberta Alexander

Datum: 12/10/2014
Tijd: 15:30 - 16:30
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Op 12 oktober 2014 wordt in de St Urbanuskerk in Ouderkerk aan de Amstel een Zondagmiddag Concert gegeven (aanvang 15.30 uur) met als titel The American Songbook.

Op dit concert zal de internationaal bekende sopraan Roberta Alexander liederen zingen van de Amerikaanse componisten Samuel Barber, Leonard Bernstein, Aaron Copland, Richard Hageman en Charles Ives. Zij zal op de piano worden begeleid door Maarten Hillenius.

De in Ouderkerk aan de Amstel woonachtige van oorsprong Amerikaanse sopraan Roberta Alexander staat aan de internationale top als opera-, concert- en recitalzangeres. Zij treedt op in de grote operahuizen en concertzalen in de Verenigde Staten en Europa. Zij werkt met beroemde orkesten als de Wiener Philharmoniker, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Royal Symphony Orchestra en het Philadelphia Orchestra en met bekende dirigenten als Vladimir Askenazy, Bernard Haitink, Nikolaus Harnoncourt, Edo de Waart en Simon Rattle.
Op haar uitgebreide discografie prijken namen van bekende Europese componisten als Bach, Telemann, Händel, Mozart, Beethoven, Strauss en Mahler, maar ook van grote Amerikaanse componisten als Gershwin, Ives, Copland, Barber en Bernstein.
Sinds 2002 is Roberta Alexander als hoofdvakdocent zang verbonden aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam.

Maarten Hillenius studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam en voor het diploma uitvoerend musicus aan het Conservatorium te Utrecht. Van meet af aan specialiseerde hij zich in de begeleiding van zangers. Hiervoor volgde hij cursussen bij onder anderen Noël Lee, Irwin Gage en Rudolf Jansen.
Hij gaf in vele landen concerten en begeleidde liedcursussen in Spanje, Frankrijk, Portugal en Nederland. Hij begeleidt bij het Internationaal Operacentrum Amsterdam en De Nederlandse Opera.
Maarten Hillenius  maakte verscheidene cd’s.
Hij is verbonden als pianist aan de zangafdeling van het Rotterdams Conservatorium.

Na het concert zal een receptie worden aangeboden door Bakkerij Out,Keurslager Wim Stronkhorst en Plus Ingrid van der Neut.

De toegang tot het concert is gratis. Na afloop wordt een collecte gehouden voor het continueren van de Urbanusconcerten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.