Kerstconcert St. Urbanus

Datum: 13/12/2015
Tijd: 15:30 - 16:30
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Kerstconcert St. Urbanus

Het laatste Urbanus Concert van het seizoen 2015 – het Urbanus Kerstconcert – zal plaats vinden op zondag 13 december 2015 (aanvang 15.30 uur) door De Choralen van de O.L.V. Kerk Breda onder leiding van Henri de Grauw en met medewerking van Jelena Basova (Vollebregtorgel, kistorgel en piano). Maurice van Gerwen, een leerling van Jelena Bazova aan de Young Musicians Academy, zal vierhandig met haar en solistisch de vleugel bespelen.

Het koor zal, op de kerstgedachte geïnspireerde, Nederlandse, Engelse en Latijnse liederen ten gehore brengen. De koorwerken zullen zowel a capella als begeleid door orgel of piano worden gezongen. Daarnaast staan solowerken van J.S. Bach, A. Liadov, H. Mulet en F. Mompou voor orgel, kistorgel en piano op het programma.
Bij aanvang van het Kerstconcert wordt het volledige programma, inclusief de liedteksten gratis verstrekt.

De-Choralen-OLV-Breda-300x150

De Choralen van de Grote of O.L.V. Kerk te Breda zijn een onderdeel van de Stichting Muziekinstituut Breda. Het huidige koor bestaat gemiddeld uit 20 jongens (sopranen en alten) en 14 heren (contratenoren, tenoren en bassen). Het koor behoort in Nederland tot de absolute top in zijn genre.

Henri de Graauw, de dirigent van het koor, studeerde koordirectie aan het instituut dirigenten educatie te Gorinchem. Aan het St. Johns College in Cambridge (Engeland) volgde hij masterclasses.

Jelena-Bazova-150x200

Jelena Bazova studeerde aan het staatsconservatorium van Kazan (Rusland) orgel en piano. Deze studies werden in 1980 bekroond met zowel het solistendiploma als de Prix d’excellence. In de jaren 1980-1997 was zij als docente piano en orgel verbonden aan de staatsconservatoria van Astrakhan en Kazan. Sinds 1997 leeft en werkt zij in Nederland. Als docente hoofdvak piano is zij thans verbonden aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Tevens is zij organiste van het Sacramentskoor te Breda.

Maurice van Gerwen (17 jaar oud) is leerling van Jelena Bazova aan de Young Musicians Academy van het Fontys Conservatorium te Breda.

Na afloop van het Kerstconcert wordt een receptie aangeboden door Bakkerij Out, Keurslager Wim Stronkhorst en Plus Ingrid van der Neut.

De toegang tot het Urbanus Kerstconcert is wederom gratis. Er wordt na afloop een deurcollecte gehouden om de kosten te dekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.