Urbanus Operaconcert

Datum: 22/05/2016
Tijd: 15:30 - 17:00
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Verder reizen door operaland

Op zondag 22 mei om 15.30 uur zal in de St. Urbanuskerk (Achterdijk 1) te Ouderkerk aan de Amstel een Operaconcert worden gegeven door Susanne Brussee – van de Vosse (sopraan), Valérie Friesen (alt), Leo van der Plas (tenor) en Máté Fülep (bariton). Zij zullen aan de vleugel worden begeleid door Hans van Beelen.

Urbanus Operaconcert

Het concert is een vervolg op het succesvolle concert “Een reis door operaland” in mei 2015. Op het programma staan aria’s, duetten, terzetten en kwartetten uit opera’s van G.F. Händel (Giulio Cesare), W.A. Mozart (Die Zauberflöte, Cosi fan tutte), P.I. Tsjaikovsky (Eugene Onegin), G. Rossini (La Cenerentola, L’Italiana in Algéri), G. Puccini (La Bohème, Tosca), F. Erkel (Bánk bán), George Bizet (Carmen) en Giuseppe Verdi (Rigoletto).

Susanne Brussee – van de Vosse heeft een uitgebreid repertoire. Ze zingt in oratoria, tijdens opera en liedrecitals en musical concerten.
Valérie Friesen maakt deel uit van het trio Bleke Rozen van Pepe Muziektheater. In Nederland en België was zij te horen als Zuster Berthe in de productie ‘Sound of Music’ van Joop van den Ende.
Leo van der Plas zong in diverse producties bij Opera Zuid, De Nationale Reisopera, De Nederlandse Opera, Opera Trionfo en diverse rollen in het operette- en musicalrepertoire.
Maté Fülep  zong vanaf 2005 bij het Csokonai Theater in Debrecen (Hongarije). In 2009 begon zijn loopbaan bij de opera. In 2014 won hij de Annie Fischer Scholarship in Hongarije.
Hans van Beelen won reeds als jong pianist diverse prijzen op verschillende concoursen, waaronder het Prinses Christina Concours en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Hij treedt regelmatig op als begeleider van solisten en operagezelschappen.

Na afloop van het concert zal U een receptie worden aangeboden door Bakkerij Out, Keurslager Wim Stronkhorst en Plus Ouderkerk a/d Amstel.Bij de uitgang wordt na afloop een collecte gehouden voor het continueren van de Urbanus Concerten alsook ten behoeve van het onderhoud van het Vollebregt Orgel.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.