Urbanus operaconcert

Urbanus Operaconcert

Datum: 03/06/2018
Tijd: 15:30 - 16:30
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk


In de serie Zondagmiddagconcerten

Op de Amstellanddag, zondag 3 juni, wordt er ’s middags van 15.30 tot 16.30 zal  in de St. Urbanuskerk een concert gegeven met operamuziek. Máté Fülep (bariton) en Susanne Brussee (sopraan) zingen duetten uit opera’s van W.A. Mozart, G. Donizetti, G. Verdi, G. Rossini, G. Puccini, Fr. Lehár en Z. Kodály. Zij worden daarbij op de piano begeleid door Peter van de Kamp. Gijs Boelen zal op het Vollebregtorgel transcripties van gedeeltes uit opera’s van J.B. van Bree, G. Rossini en Fr. von Suppé ten gehore brengen.

Urbanus operaconcertSusanne Brussee- van de Vosse, sopraan

studeerde Muziekwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Vervolgens
studeerde zij Klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar zij in 2002 succesvol afstudeerde. Ze volgde masterclasses bij Diane Forlano en Barbara Pearson in Engeland, bij Christian Papis in Frankrijk en bij Cristina Deutekom en Ira Siff.
Susanne treedt regelmatig als soliste op. Ze zingt in Oratoria, tijdens Opera en Lied recitals en musical concerten. Ook doet ze mee aan verschillende zangprojecten. Als zangdocente heeft zij een brede ervaring met zowel kinderen als volwassenen in alle muziekstijlen.

Maté Fülep, bariton,

werd geboren in Hongarije. Daar studeerde hij in 2009 af als uitvoerend kunstenaar. Vanaf 2005 zong Máté bij het Csokonai Theater in Debrecen oratoria en liederen. In 2009 begon zijn loopbaan bij de opera. In 2013 studeerde hij af aan het Conservatorium van Den Haag bij Rita Dams en Andrew Schroeder en was finalist van de Internationale Hilde Zadek Competitie in Wenen. In 2013 hij zong Winterreise van Schubert met Maurice Lammerts van Bueren. In 2014 won hij de Annie Fischer Scholarship in Hongarije. Máté Fülep zingt in het Groot Omroepkoor en het koor.
In 2016 maakte hij grote indruk als bariton in het operaconcert van de Stichting Vollebregt.

Urbanus OperaconcertPeter van de Kamp, piano,

volgde zijn opleiding tot klassiek pianist aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, bij Hans Dercksen. Hij verdiepte zijn kennis en vaardigheden verder bij Noortje en Willem Brons en György Sebök, en is zich daarna steeds meer gaan toeleggen op het begeleiden van andere musici. Als begeleider heeft hij deelgenomen aan masterclasses lied van Noël Lee, Bernard Kruysen, Udo Reinemann en Maarten Koningsberger. Daarnaast heeft hij zich verdiept in oude muziek bij Paul van Nevel, in muziekgeschiedenis bij Jan Nuchelmans en in contrapunt, analyse en compositie bij Ies Monas en Willem Woestenburg.

Urbanus OperaconcertGijs Boelen, orgel en operatranscipties

beluisterde op vijfjarige leeftijd het monumentale orgel van de Grote of Sint Bavokerk in Haarlem tijdens een concert, en mede hierdoor is zijn passie voor muziek ontstaan. Spoedig daarna is hij zich gaan ontplooien als uitvoerend en scheppend kunstenaar. Hoewel hij in essentie autodidact is, volgde Gijs Boelen jarenlang lessen van verschillende docenten in orgel- en pianospel en in muziektheorie. Hij voltooide een hoofdvak orgelstudie aan het Conservatorium van Amsterdam. Als uitvoerend musicus won hij prijzen tijdens diverse nationale en internationale concoursen. Na zijn afstuderen is Gijs Boelen zich sterker bewust geworden van zijn liefde voor volkscultuur en voor het zelf creëren van muziek, en dit heeft geresulteerd in een reeks eigen bewerkingen en composities. Daarnaast brengt hij graag muziek onder de aandacht die volgens hem ten onrechte onderbelicht is gebleven, zoals operettemuziek en muziek van Nederlandse bodem.
In 2017 gaf Gijs Boelen een concert op het Vollebregtorgel met een transcriptie van der Vogelhändler van Carl Zeller.

Urbanus operaconcert

Na afloop van het concert wordt een receptie aangeboden door Bakkerij Out, Keurslager Wim Stronkhorst en Plus Vreeswijk.

Bij de uitgang is er een collecte om de onkosten te dekken.

Organisatie: Stichting Vollebregt
Voor meer informatie zie www.kerkenouderkerk.nl of mail naar stgvollebregt@gmail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.