Urbanus Lunchtijd Concert

Urbanus Lunchtijdconcert

Datum: 28/10/2016
Tijd: 12:30 - 13:15
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Duo Naïades

Op vrijdag 28 oktober, 12.30 uur, zal een lunchtijdconcert worden gegeven door het duo Naïades, bestaande uit Judith Mos (klarinet) en Wendy Rijken (harp).
Op het programma staan werken van tango tot klezmer: Astor Piazolla (Oblivion), Skaila Kanga (American Sketches), Vittorio Monti (Csárdas), Mikhael Glinka ( Nocturne) en Béla Kovács (Sholem Aleichem, rov Feidman).

Klarinet en harp

De combinatie klarinet en harp is niet veel voorkomend, maar geheel onterecht: de 2 klankkleuren passen prachtig bij elkaar.

Urbanus Lunchtijd ConcertJudith Mos
studeerde klarinet aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, waar zij cum laude de Master of Music behaalde. Vervolgens specialiseerde zij zich in kamermuziek aan het Conservatorium in Gent. Tijdens concoursen won zij diverse prijzen. Intussen heeft zij een hele reeks nationale en internationale concerten op haar naam staan. Zij was vele jaren de klarinettiste van de klezmerband Am’ Chayeh.

Urbanus Lunchtijd ConcertWendy Rijken
werd op haar 15e jaar toegelaten tot de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na haar examen werd zij aangenomen bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht waar zij in 2002 haar studie afsloot. Wendy is als free-lance musicus gespecialiseerd in het spelen in professionele harmonie-orkesten en fanfares in binnen- en buitenland. Zij is zij de vaste harpiste van het kamerorkest Sinfonia Rotterdam. Binnen de kamermuziek is Wendy zeer actief en maakt zij deel uit van een viertal ensembles. Wendy werkt regelmatig mee aan TV- en CD-opnames van verschillende harmonie-orkesten en fanfares.

Na afloop van het concert wordt een collecte gehouden om de onkosten te dekken.
Urbanus Lunchtijd Concert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.