Urbanus Lunchtijd Concert

Datum: 18/03/2016
Tijd: 12:30 - 13:30
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Thema : Zuid-Amerikaanse muziek

Op vrijdag 18 maart – aanvang 12.30 uur – zal in de St Urbanuskerk het eerste Urbanus Lunchtijd Concert 2016 gegeven worden door Laurens de Boer (piano) en Floor Wittink (saxofoon). Het thema is Zuid-Amerikaanse muziek. Op het programma staan werken van Carlos Guastavino (‘Bailecito’), Alberto Ginastera, (‘3 Danzas Argentinas’) en Astor Piazolla (‘Le grand tango’ en ‘Fracanapa’).

Floor WittinkFloor Wittink behaalde haar masterdegree saxofoon bij Johan van der Linden aan de Messiaen Academie ArtEZ Hogeschool voor Kunsten. Zij vervolgde haar studie in Canada aan het Banff Centre for the Arts.
Zij heeft in vele projecten gespeeld, variërend van kamermuziek tot symfonie tot muziektheater. Zij werkte onder meer met het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Holland Opera, het Esquire Saxofoonkwartet, Jaghaa, de pianisten Anna van Nieukerken en Laurens de Boer alsook met gitarist Jonas Skielboe. Momenteel speelt zij kamermuziek met diverse duo’s zowel in huiskamers als op podia. Daarnaast speelt zij in het kindervertelconcert ‘Verhalen van de Boze Heks’. Floor geeft workshops en lessen op haar eigen Saxschool in Utrecht Leidsche Rijn.

 

Laurens de Boer studeerde piano aan het Rotterdams Conservatorium bij Barbara Grajewska. Hij specialiseerde zich in hedendaagse muziek en kamermuziek.
Met het Rosa Ensemble gaf hij meer dan 10 jaar als vaste pianist concerten in binnen- en buitenland.
Sinds 2012 is Laurens op de solotour met zijn project Percussive Piano. In speciaal voor hem geschreven composities die een sterk ritmische invalshoek hebben, laat hij de piano op geheel eigen wijze klinken.
Hiernaast is Laurens een bevlogen kerkmusicus. Hij heeft de ambitie zo actueel en aansprekend mogelijk te werken aan inspirerende kerkmuziek. Hij is inmiddels ruim 12 jaar dirigent van het St Caeciliakoor van de St Urbanusparochie te Ouderkerk aan de Amstel. Sinds 7 jaar heeft hij daar ook de leiding over het Koor Elckerlyc en het Kinderkoor ’t Kwetternest.
De toegang tot het concert is gratis.
Aan de uitgang zal een collecte gehouden worden om de onkosten te dekken.

– – – – – –

De eerstvolgende Urbanus Concerten zullen worden gegeven op

  • Vrijdag 15 april, 12.30 uur: Lunchtijd Concert door Eric Jan Joosse (orgel) en Saartje Schrage (fluit).
  • Zondag 22 mei, 15.30 uur: Zondagmiddag Concert: operamuziek met medewerking van Susanne Brussee (sopraan), Valérie Friesen (alt), Leo van der Plas (tenor),
    Maté Fulep (bariton) en Hans van Beelen (piano).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.