Urbanus kerstconcert 2016

Urbanus Kerstconcert 2016

Datum: 18/12/2016
Tijd: 15:30 - 16:30
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Urbanus Kerstconcert 2016

Op zondag 18 december 2016, 15.30 u. wordt in de St. Urbanuskerk Ouderkerk a/d Amstel een kerstconcert met Zuid-Amerikaanse muziek gegeven.

Op het programma staan drie werken van de Argentijnse componist Ariel Ramírez: de bekende Misa Criolla, de kerstcantate Navidad Nuestra en enkele delen uit de Misa por la paz y la justicia

De uitvoerenden zijn de Vocal Group BANT o.l.v. Ronald Becker met als soliste Adriana Kegley.

Het instrumentale ensemble speelt op authentieke Zuid-Amerikaanse instrumenten. Het ensemble bestaat uit Alvaro Pinto Lyon (gitaren, blaasinstrumenten en zang) Orlando Miño (charango, gitaren en zang), Alejandro Arrate (bas) en Renato Freyggang (percussie en blaasintrumenten).

Urbanus kerstconcert 2016

De Misa Criolla (‘Creoolse mis’) is een mis in het Spaans, gebaseerd op lokale muzikale tradities, met ritmes en instrumenten uit het Andes gebergte.

De kerstcantate Navidad Nuestra (‘Onze kerstmis’) bestaat uit 6 delen met verschillende Argentijnse ritmes die gezamenlijk het klassieke kerstverhaal vertellen.

De Misa por la paz y la justicia (‘Mis voor de vrede en de rechtvaardigheid’) is een oproep tot vrede. De geplande première in 1981 werd door de Argentijnse junta verboden vanwege de verwijzingen naar de staatsterreur.

Na afloop van het concert wordt U een receptie aangeboden door Bakkerijk Out, Keurslagerij Wim Stronkhorst en Plus Ouderkerk a/d Amstel.

Na afloop is er een collecte om de onkosten te dekken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.