Prades Sextet

Prades Sextet

Datum: 25/11/2016
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Kleine Kerk

Op vrijdag 25 november a.s. om 20.00 uur geeft het Prades Sextet een concert in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129,  te Duivendrecht.

Prades Sextet

De leden speelden voor het eerst als sextet samen tijdens het Pablo Casals Festival in Prades, Frankrijk. Violistes Ruña ’t Hart en Mayu Konoye, altviolist Take Konoye en cellist Alexander Warenberg kenden elkaar al langer, zij speelden jarenlang samen in de Fancy Fiddlers, een strijkersensemble onder leiding van Coosje Wijzenbeek. Cellist Chris Ellis en altviolist Martin Moriarty, beiden uit Ierland, speelden ook al jaren samen kamermuziek in verschillende bezettingen. Het sextet ontving lessen van leden van het Artis Kwartet en gaf concerten in Nederland en Frankrijk.

Bezetting:
Ruña ’t Hart en Mayu Konoye op viool,
Martin Moriarty en Take Konoye op altviool,
Alexander Warenberg en Christopher Ellis op cello.

Programma:
Dvorák : Sextet voor Strijkers, op. 48
Brahms: Strijksextet nr. 1 op. 18

Prades Sextet

 

Prijswinnende musici:

Ruña ’t Hart begon op tweejarige leeftijd met vioolspelen. Ze studeerde vanaf haar tiende jaar bij Coosje Wijzenbeek.  Op 3 december a.s.  krijgt zij in het Concertgebouw de Anton Kersjes Vioolbeurs uitgereikt. Uit het jury rapport: ‘De veelzijdige violiste Ruña ‘t Hart (1992) maakt indruk door haar kwaliteiten als soliste en als warm pleitbezorger voor de kamermuziek. Als leerlinge van Coosje Wijzenbeek trad ze veelvuldig op met de Fancy Fiddlers. Momenteel studeert ze voor haar masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Vera Beths en is actief in diverse kamermuziekensembles. Op jonge leeftijd trad ze al op tijdens het Kamermuziek Festival Utrecht en het Grachtenfestival Amsterdam. Het Kersjes Fonds roemt in het juryrapport ‘het gloedvolle, intense spel met een persoonlijk verhaal’ van Ruña ’t Hart en noemt haar ‘een (groei)diamantje dat van binnenuit straalt en muzikaal oplicht.’

Mayu Konoye (Konoe) begon met vioolspelen bij Coosje Wijzenbeek.
Ze heeft op verschillende festivals gespeeld zoals het Internationale Kamermuziekfestival van Janine Jansen, het Grachtenfestival, en  de Cello Biennale Amsterdam.

Take Konoye (Konoe) begon met vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Hij stapte over naar de altviool en zal in september 2016 zijn studie beginnen aan het conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Francien Schatborn. In 2015 won hij, samen met zijn zus Mayu Konoye, de eerste prijs op het Prinses Christina Concours.

Martin Moriarty studeerde altviool bij Ronald Masin en Simon Aspell. Momenteel studeert hij aan het Conservatorium van Amsterdam bij Nobuko Imai en Marjolein Dispa. Martin heeft concerten gegeven door heel Europa met verschillende ensembles.

Alexander Warenberg speelt sinds zijn vijfde jaar cello. Hij kreeg de eerste lessen van zijn oom. Vanaf zijn achtste studeerde hij bij Monique Bartels. Hij treedt zowel solistisch als in kamermuziekverband op. Op 20 augustus 2016 werd de Bunschoten Jong Talent Prijs uitgereikt aan Alexander Warenberg.  Met de Bunschoten Jong Talent Prijs zet het Fonds de samenwerking met het Grachtenfestival Amsterdam voort. De Prijs werd voor de tweede keer uitgereikt tijdens het Junior Grachtenfestival. Winnaar Alexander Warenberg studeert aan de Sweelinck Academie bij Marjes Benoist en won eerder dit jaar een eerste prijs tijdens het Prinses Christina Concours.

In oktober van dit jaar won hij de eerste prijs van het Nationaal Cello Concours en de publieksprijs op de Cello Biënnale in het Muziekgebouw aan het IJ. De jury spreekt van een buitengewoon talent, vol energie, gepassioneerd, heeft alles in zijn spel onder controle, heeft een prachtige klank en is zeer muzikaal.

Christopher Ellis begon zijn muzikale studie aan de ‘Royal Irish Academy of Music’ bij Aisling Drury Byrne. Momenteel studeert hij aan het conservatorium te Parijs. Hij speelde op festivals als ‘la Biennale di Venezia’, en het ‘Piatigorsky Cello Festival’ in Los Angeles.

Datum:                 Vrijdag 25 november 2016, aanvang 20.00 uur
Entree:                 € 15,- inclusief koffie in de pauze en drankje na afloop
Locatie: De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht
Informatie:        Gerie Bouman, tel. 020-4160181
Kaartverkoop: Aan de zaal
Reserveren:      www.stichtingkleinoot.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.