Portret van Duivendrecht

Datum: 28/02/2014 - 23/04/2014
Tijd: 00:00
Locatie: Gemeentehuis

Van maandag 3 maart t/m woensdag 23 april laat Micha de Ruwe een portret van Duivendrecht zien, in het gemeentehuis in Ouderkerk a/d Amstel. Het introverte karakter van het dorpje toont zij aan de hand van portretten van markante figuren uit de omgeving. Tegenstelling, relatie, verbinding en herkenning spelen hierbij een rol.

In plaats van een letterlijke weergave laat Micha zich leiden door het karakter, culturele achtergrond en het verhaal van de geportretteerde. Specifieke eigenschappen worden in formaat, kleur en materiaal vertaald. De techniek is daarentegen spontaan en onderzoekend.

De basis voor het schilderen kreeg ze van huis uit mee. Na de Hoge school voor de Kunsten in Utrecht volgden werkzame jaren in het bedrijfsleven die ogenschijnlijk weinig te maken hadden met haar artistieke aspiratie. Sinds 2011 schildert zij, naast haar baan bij de gemeente Amsterdam, voornamelijk portretten.

Micha heeft haar werk eerder geëxposeerd in de bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de tropen,Ellen Bosch bloemsierkunst en heeft deelgenomen aan de voorronde van de Zomerexpo 2013.

Het werk van Peter Paul Rubens inspireert Micha, door de enorme verbeeldingskracht van Bijbelse verhalen; Phillip Akkerman, die de schildertechniek van de oude meester bestudeert en het onderwerp beperkt tot zelfportretten; Marlene Dumas, omdat zij al duizenden portretten heeft geschilderd en Voka, grondlegger van ‘Spontanious Realism’.

De expositie ‘Portret van Duivendrecht’ wordt 28 februari om 16.00 uur geopend in de hal van het gemeentehuis in Ouderkerk a/d Amstel.

Vanaf 8 mei zal deze presentatie getoond worden in het stadsdeelhuis van Amsterdam Oost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.