Nieuw Amsterdams Strijktrio

Nieuw Amsterdams Strijktrio

Datum: 20/01/2019
Tijd: 15:00 - 16:00
Locatie: Kleine Kerk

Concert in De Kleine Kerk

Zij noemen zich het Nieuw Amsterdams Strijktrio. Zij hebben hun roots allen in het Oostblok (Rusland, Tsjechië en voormalig Joegoslavië).   Zo’n 20 jaar geleden leerden zij elkaar kennen in een strijkorkest en zijn dus nieuwe Amsterdammers.

Met hun programma brengen zij muziek uit verschillende landen van waaruit ze samen in Nederland uitkomen. Het eerste stuk dat ze spelen is Prelude en Fuga KV 404a van W.A. Mozart. De reis gaat dan naar Tsjechië met het strijktrio van Johann Nepomuk Hummel. Daarna gaan ze naar Rusland. Uit dat land klinkt Alexander Borodin’s strijktrio met als thema een Russisch volkslied. De reis eindigt in Nederland en dan met name bij de Amsterdamse componist Julius Röntgen. Met zijn Strijktrio Nr. 2 ‘Dvorak’ met thema’s van A. Dvorak in een Nederlands jasje wordt de reis beëindigd.

Irina Mouradiants

Nieuw Amsterdams Strijktrio

Irina behaalde Cum Laude het diploma aan het Rimksy-Korsakov State Conservatorium in Sint Petersburg. Zij studeerde daarna  aan het Rotterdams Conservatorium hoofdvak viool. Zij speelt regelmatig  in orkesten zoals L’Orchestre Particolare, Nederlands Symphonie Orkest, en in diverse kleine ensembles.
Irina is al vele jaren viooldocent aan de Muziekschool Ouder-Amstel en is betrokken bij het leerorkest op de basisscholen in Duivendrecht.

Marek Konečný

Nieuw Amsterdams Strijktrio

Marek studeerde altviool aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. De studie Docerend musicus heeft hij  bij Erwin Schiffer voltooid. Daarna vervolgde hij met de studie Uitvoerend musicus bij Jürgen Kußmaul die in 1993 succesvol werd afgesloten. Aan het Sweelinck Conservatorium volgde hij bij Coosje Wijzenbeek Viool Methodiek. Dit jaar geeft hij ruim 10 jaar met veel plezier les aan het Houtens Muziek Collectief!

Ivana Poparic

Nieuw Amsterdams trio

Ivana is geboren in het  voormalige Joegoslavië in een familie van musici. Toen zij acht jaar was kreeg ze haar eerste lessen van haar vader. Aan de Musikhochschule van Keulen studeerde zij cello bij Boris Pergamenschikow. Na cum laude te zijn afgestudeerd, zette zij haar studie voort aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Als solist trad zij op met het Belgrado Filharmonisch, Zagreb Filharmonisch en Saint-George String Quartet.

Datum:                Zondagmiddag 20 januari 2019 15.00 uur
Plaats:                 De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, Duivendrecht.
Entree:                 € 15, inclusief koffie/thee en drankje na afloop; kinderen tot 16 jaar halve prijs
Kaartverkoop:      aan de zaal; NU OOK PINBETALING MOGELIJK
Reserveren:          www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:            Gerie Bouman, tel. 020 416 01 81
Reserveren via website www.stichtingkleinoot.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.