Naast de grote stad

Naast de grote stad

Datum: 13/01/2017 - 24/02/2017
Tijd: 00:00
Locatie: Gemeentehuis

FOTOEXPOSITIE: Naast de grote stad

Naast de grote stad, hoe dat voelt, begrijpt iedere Ouderkerker: we wonen in een rustig en mooi oud dorp, met de grote stad onder handbereik. Zo dichtbij en zo’n wereld van verschil.

Dat ‘voelen’ omzetten in beeld was een van de thema’s dit jaar van fotowerkgroep Coherente. Hoe ieder lid van de groep daar zijn eigen ‘vertaling in beeld’ van heeft gemaakt, kunt u komen bekijken tijdens de jaarlijkse expositie van de werkgroep, die plaats vindt van 16 januari tot 24 februari 2017 in de hal van het gemeentehuis Ouder-Amstel.

De leden hebben de tegenstellingen die dit onderwerp kenmerken in hun foto’s tot uitdrukking laten komen. Veel foto’s zijn gemaakt in de nabije omgeving, maar enkele leden zijn ook verder weg getrokken. Graag laat de fotowerkgroep u de resultaten zien.

naast de grote stad

De opening vindt plaats op vrijdag, 13 januari 2017 om 16.00 uur door wethouder Jacqueline de Maa.

Muzikale bijdrage

Fotowerkgroeplid Ton Terra verzorgt tijdens deze opening samen met Margot Näring een muzikale bijdrage. Zij zullen Spaanse en Ierse muziek spelen, Ton op de gitaar en Margot op de altviool.

De leden van de fotowerkgroep zullen aanwezig zijn en vertellen u graag over hun foto’s en hobby.

Fotograferen als hobby

De groep, die momenteel 12 leden kent, komt eens per drie weken bijeen om elkaars werk te bekijken en te bespreken.

Naast de grote stad
Fotowerkgroep Coherente

De ene keer komt er een tevoren afgesproken thema aan bod, de andere keer wordt ‘vrij’ werk getoond. Ongeveer eens per kwartaal is er een uitstapje en maken de deelnemers foto’s op locatie. Vaak levert dit een zeer verrassende verscheidenheid aan foto’s op. Ook zijn er geregeld workshops waarin aandacht wordt besteed aan verbetering van de techniek van het fotograferen en het foto bewerken.

Mocht u enthousiast worden en zin krijgen om deel te nemen aan deze groep, dan nodigen wij u van harte uit om kennis te maken tijdens een van de foto-avonden. Voor nadere informatie:
Hans Keijzer, 020-4961016, fotokeij@gmail.com
Marielle Dogterom, 020-4965408, m.dogterom@planet.nl
Of op onze website: www.coherente.nl/ouderkerk/fotowerkgroep

Naast de grote stad

Van oktober 2015 tot oktober 2017 staat het thema van cultuurplatform Ouder-Amstel “Naast de grote stad” centraal voor organisaties en bewoners van Ouder-Amstel.
Ouder-Amstel en Amsterdam zijn al eeuwenlang nauw met elkaar verweven als broer en grote zus met wederzijdse afhankelijkheid.
Een cultureel thema is een soort kapstok waarbij organisaties of individuele inwoners zich kunnen aansluiten als ze een activiteit willen organiseren rond kunst en cultuur. Dit thema was één van de suggesties die het cultuurplatform kreeg bij de netwerkbijeenkomst van 2015. Na een brainstormsessie kreeg dit voorstel de meeste stemmen.

Naast de grote stad

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.