Musica Batavia

Datum: 11/10/2019
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Musica Batavia speelt barokmuziek van o.a. Händel, Telemann en Bach,  op blokfluiten, barokviool en clavecimbel.  Bert Honig, blokfluiten, Mimi Mitchell, barokviool en Christina Edelen, orgel.

Musica Batavia

Musica Batavia staat voor “Kammermusik vom feinsten” volgens de Osnabrücker Zeitung. Zij spelen muziek van Becker, Cecchini, Boutmij, Matteis, De Fesch, Händel en Telemann. Dit programma met muziek van Duitse, Engelse en Italiaanse bodem, en van componisten uit de Lage Landen is opgebouwd rond het thema ‘Dwarsverbanden’. Alle componisten van wie u vandaag werk hoort, zijn musici die ver gereisd hebben, of die beïnvloed zijn door muziek uit andere landen. Hun muziek werd er rijker door, en hun levens misschien ook wel.

Musica BataviaMimi Mitchell

studeerde zowel musicologie als viool in Amerika. Zij kwam naar Nederland om barokviool te studeren bij Jaap Schröder aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Mimi Mitchell was medeoprichter van The Locke Consort. Met dit ensemble won ze eerste prijzen op concoursen in Engeland, Nederland en de Verenigde Staten. Tevens speelt Mimi Mitchell met diverse vooraanstaande oude muziekensembles zoals In Stil Moderno en The Amsterdam Baroque Orchestra (o.l.v. Ton Koopman) in Nederland, Anima Eterna (o.l.v. Jos van Immerseel) en Currende (o.l.v. Erik Van Nevel) in België. Als gastspeler trad zij op met London Baroque en op renaissanceviool met The Parley of Instruments in Engeland. Haar musicologisch onderzoek brengt vele onbekende composities aan het licht. Als veelgevraagd gastspreker en docent geeft zij lezingen en masterclasses in Nederland, Engeland, Duitsland, Kroatië en de Verenigde Staten.

Musica BataviaBert Honig

studeerde blokfluit aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Marijke Miessen, Walter van Hauwe en Kees Boeke. Sinds 1986 maakt hij deel uit van het Brisk Recorder Quartet Amsterdam. Met Brisk volgde hij interpretatielessen bij Frans Brüggen en gaf hij talloze concerten in Nederland, vele Europese landen, Canada en de Verenigde Staten en maakte hij diverse cd’s. Hij werkte ook mee aan concerten van de Amsterdamse Bachsolisten met de dirigenten Richard Egarr en Roy Goodman. Bovendien maakt hij deel uit van Occhio di Falcone met sopraan Judith van Wanroij, gambiste Susanne Braumann en klavecinist Johan Hofmann. Bert Honig gaf workshops en masterclasses in Nederland, Duitsland, Engeland, Portugal, Tsjechië, Canada, de VS en Taiwan en gastlessen aan de conservatoria van Enschede en Utrecht.

Musica BataviaChristina Edelen

is een veelzijdig musicus: zij speelt naast klavecimbel ook orgel en fortepiano. Zij studeerde aan het Indiana University Early Music Institute, waar zij een Masters Degree Early Keyboard Performance behaalde. Daarna studeerde zij verder aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, en was onlangs gepromoveerd (PhD) in philosophie van muziek van de 17de eeuw. Christina Edelen doceerde clavecimbel aan de Baylor University en de University of Houston, en geeft regelmatig lezingen en masterclasses. Samen met haar man, de cellist Fred Edelen vormt zij het Duo Edelen dat sinds 1982 op historische instrumenten vele concerten gaf zowel in Europa als in Amerika. Opnames van Ms. Edelen bevatten An Early Keyboard Sampler, Early English Organ Concertos, Early English Organ Music, and Sonatas for Flute and Harpsichord by Boismortier. Ms. Edelen is dirigent van the Rienzi Early Music Concert Series in Houston, Texas; als organiste en koordirigent werkt Christina voor de Anglicaanse Kerk in Den Haag.

 

Organisatie:                     Stichting Kleinoot
Datum:                                Vrijdagavond 11 oktober 2019  20.00 uur
Plaats:                                  De Kleine Kerk
Entree:                                € 15, inclusief koffie/thee en drankje na afloop
Kaartverkoop:                aan de zaal
Reserveren:                     https://www.stichtingkleinoot.nl/reserveren
Email:                                   activiteiten@stichtingkleinoot.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.