Londen in Ouderkerk, Bach – Abel

Datum: 15/04/2016
Tijd: 12:30 - 13:30
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

Urbanus Lunchtijd Concert

Op vrijdag 15 april – aanvang 12.30 uur – zal in de St Urbanuskerk het tweede Urbanus Lunchtijd Concert van het seizoen 2016 worden gegeven door Saartje Schrage (viola da gamba, blokfluit) en Eric Jan Joosse (orgel, piano).
De toegang tot het concert is gratis.

Londen in Ouderkerk, Bach – Abel

Het thema is ‘Londen in Ouderkerk, Bach-Abel. Op het programma staan werken van Johann Sebastian Bach, zijn zoon Johann Christian Bach en een tijdgenoot van Johann Sebastian Bach, Carl Friederich Abel.

Saartje Schrage
Saartje-Schrage-foto2
studeerde ‘Blokfluit en Historische Uitvoeringspraktijk’ aan het Utrechts Conservatorium bij Heiko ter Schegget en Daniël Brüggen en rondde haar studie af in 2003. Naast haar studie in Utrecht volgde Saartje Schrage lessen Consortspel en Historische Uitvoeringspraktijk aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Aan de Musikhochschule Trossingen (Duitsland) studeerde zij een periode Renaissancemuziek bij Kees Boeke. Bij Nick Milne studeert zij tegenwoordig viola da gamba.
In 2014 richtte zij het Utrecht Baroque Ensemble op. Als artistiek leider van dit ensemble initieert zij onderzoek naar de historische uitvoeringspraktijk van vroeg 17de – en 18de eeuwse muziek.

Eric Jan Joosse
Eric-Jan-Joossestudeerde aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam, waar hij in 1983 het Praktijkdiploma Kerkmuziek en in 1985 als leerling van Albert de Klerk zijn orgeldiploma behaalde. Daarna studeerde hij koordirectie aan het Utrechts Conservatorium bij Reinier Wakelkamp en Kerry Woodward.

Eric-Jan-Joosse-orgel
Eric Jan Joosse is cantor-organist van de Amstelkerk in Ouderkerk aan de Amstel, vaste repetitor van COV Amicitia Uithoorn en onder meer dirigent van Chorus Ad Hoc, de Amstellandse Cantorij en het Franz Liszt Kamerkoor.
Naast zijn didactische werkzaamheden als privé docent orgel, piano en improvisatie, verzorgt hij muziekcursussen en workshops en is hij actief als componist van met name koor- en kerkmuziek.

Entré

De toegang tot het concert in de St Urbanuskerk is gratis.
Aan de uitgang zal een collecte gehouden worden om de onkosten te dekken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.