Leviathan

Datum: 02/10/2015
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Leviathan

Sociaal drama van de Russische regisseur Andrej Zvyagintsev (The Return), waarin een garage-eigenaar onder druk wordt gezet door de burgemeester

Sociaal drama

Kolia woont in een klein stadje in de buurt van de Barentsz Zee, in Noord-Rusland. Hij heeft zijn eigen autoreparatiebedrijf. Zijn zaak staat vlak naast het huis waar hij woont met zijn jonge vrouw Lilya en zijn zoon uit een eerder huwelijk. Vadim Sergeyich, de burgemeester van de stad, heeft andere plannen met Kolia’s land en probeert hij hem uit te kopen. Maar Kolia kan het idee dat hij alles dreigt te verliezen niet verdragen. Niet alleen zijn land, maar vooral ook al het moois dat hem omgeven heeft sinds de dag dat hij geboren werd. Vadim Sergeyich wordt echter steeds agressiever.

Oscarnominatie

Dit Russische drama van regisseur Andrej Zvyagintsev (van wie we in het vorige seizoen The Return zagen) won de Golden Globe voor Beste Niet-Engelstalige film en werd tevens genomineerd voor een Oscar.

Andrej Petrovitsj Zvjagintsev
Na het voltooien van zijn acteeropleiding aan de Novosibirsk-toneelschool, speelde Zvjagintsev in diverse theaterstukken. Begin jaren negentig verhuisde hij naar Moskou waar hij tussen 1992 en 2000 actief was als figurant in diverse tv-series en films. Ook regisseerde hij een aantal afleveringen voor de Russische televisiezender REN TV.

In 2003 ontving zijn debuutfilm Vozvrasjtsjenie een Gouden Leeuw tijdens het Filmfestival Venetië. Zijn tweede film, Izgnanie(2007), werd geselecteerd voor de competitie in Cannes, waar Konstantin Lavronenko de prijs voor de beste mannelijke hoofdrol kreeg. Elena (2011) kreeg in de Un certain regard-selectie van Cannes de prijs van de jury. Op het filmfestival van Gent kreeg Zvjagintsev de hoofdprijs voor deze derde film.

Datum: Vrijdag 2 oktober 2015, 20.00 uur
Leiding: Dhr. M. Nolte en ds. W. Brouwer
Plaats:  De Kleine Kerk,
Rijksstraatweg 129,
1115 AP Duivendrecht
Entree:  Vrijwillige bijdrage

Informatie:                                        www.pknduivendrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.