hoor-nu-mijn-stem

Hoor Nu Mijn Stem

Datum: 17/10/2018
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Franca Treur
Literaire Lezing over Hoor Nu Mijn Stem

 

Stichting Kleinoot organiseert in samenwerking met De Kleine Kerk een lezing door Franca Treur over haar roman Hoor nu mijn stem (Prometheus Amsterdam, 2017).
In dit boek vinden we onder meer de doorwerking in deze tijd van een protestantse geloofsbeleving, waarvan de wortels teruggaan op de wereld van de Synode van Dordrecht van 1618.
Op woensdag 10 oktober is er in De Kleine Kerk een avond over De Synode van Dordrecht van 1618. Deze avond is zeer geschikt als voorbereiding op de lezing van Franca Treur.

Franca Treur

Franca Treur is geboren en opgegroeid in een bevindelijk gereformeerde boerengezin  in het Zeeuwsche Meliskerke. Ze studeerde Nederlands en literatuurwetenschap in Leiden. Haar roman Dorsvloer vol confetti (oktober 2009) was het meest bejubelde debuut in jaren. Franca won de Selexyz Debuutprijs en de Jan Bruijns-prijs. Ze werd genomineerd voor onder meer de NS Publieksprijs en de Anton Wachterprijs, en haalde de longlist van de ako Literatuurprijs. Van Dorsvloer vol Confetti zijn meer dan 150.000 exemplaren verkocht.

In januari 2014 verscheen haar tweede roman De woongroep.

Franca schrijft columns, essays en korte verhalen voor diverse media. In 2014 was ze geselecteerd voor het prestigieuze International Writing Program van de University of Iowa.

Op 12 september 2014 was de wereldpremière van Dorsvloer vol Confetti, de film.

In 2015 was Franca auteur van het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen.

In 2016 verscheen de verhalenbundel X&Y, een bundeling piepkleine psychologische verhalen die deels eerder verschenen op de Achterpagina van NRC Handelsblad. Met tekeningen van Olivia Ettema. Het boek werd lovend ontvangen en voor een verhalenbundel zeer goed verkocht. Een nieuwe serie X&Y verscheen in nrc.next.

In 2017 startten Franca Treur en kunstenaar Olivia Ettema een feuilleton in de zaterdagbijlage Letter & Geest van Trouw over het scenaristenstel Loek en Hanna.

Op 4 oktober 2017 verscheen de psychologische roman Hoor nu mijn stem bij uitgeverij Prometheus. In dit boek keert Franca Treur terug naar de wereld van het streng gereformeerde geloof. Het boek werd unaniem goed ontvangen en het werd al binnen een maand drie keer herdrukt. NRC Handelsblad nomineerde het meteen voor beste boek van 2017.

Op 7 maart 2018 verschijnt Slapend rijk, een nieuwe bundeling korte psychologische verhalen, met beeld van Olivia Ettema.

De entree bedraagt € 15,- en kan alleen contant aan de deur worden voldaan. Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen. 
Reserveren voor deze activiteit kan via www.stichtingkleinoot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.