Give up tomorrow

Datum: 12/12/2014
Tijd: 20:00 - 22:15
Locatie: Kleine Kerk

GIVE UP TOMORROW  –  Film

Spannende thriller-docu over een moordmysterie in een wereld vol corruptie, onrecht en sensatiebeluste media. Op een stormachtige nacht in de zomer van 1997 raken twee zusjes vermist op een eilandje in de Filipijnen. De negentienjarige student Paco Larrañaga wordt opgepakt en veroordeeld voor verkrachting en moord, hoewel hij zich op het moment van de moord driehonderd kilometer verderop bevond in Manilla, in gezelschap van een aantal medestudenten. Duidelijke zaak, zou je denken, maar dan worden Paco en zijn familie geconfronteerd met de tot op het bot corrupte Filipijnse rechterlijke macht, niet uit op gerechtigheid maar op veroordeling. De slepende rechtszaak tegen de jonge Paco wordt in de Filipijnen gezien als het proces van de eeuw.

Paco en zijn familie zitten vast in een net van corruptie en vooroordelen. Toch blijven ze tot het einde strijden voor rechtvaardigheid. Amnesty International, Fair Trials International en de Verenigde Naties zijn ervan overtuigd dat Paco al meer dan zestien jaar vastzit voor een misdaad die hij niet heeft begaan.

Regisseur Michael Collins schetst aan de hand van interviews, krantenknipsels, journaalbeelden en archief-materiaal een beeld van de machteloosheid die Paco’s familie ondervindt. De film wordt op meeslepende wijze opgebouwd en het is geen wonder dat deze documentaire in 2012 de publieksprijs won tijdens het festival Movies that Matter.

Deze filmvertoning in De Kleine Kerk wordt georganiseerd in samenwerking met Amnesty International. Er is een stand aanwezig met informatie materiaal en er zijn speciale Amnesty artikelen te koop waaronder kaarten en kaarsen. Na afloop van de film is er onder het genot van een drankje een korte nabespreking.

Vrijdag 12 december 2014 om 20.00 uur in De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht. Toegang: vrijwillige bijdrage.

Datum: Vrijdag 12 december, 20.00 – 22.15 uur
Leiding: Dhr. M. Nolte en ds. W. Brouwer
I.s.m. Amnesty International

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.