Frühling Trio

Frühling Trio

Datum: 01/03/2019
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Warme klanken in De Kleine Kerk

Op vrijdagavond 1 maart 2019 om 20.00 uur  zal het bekende Frühling Trio optreden in De Kleine Kerk. Ze spelen een afwisselend programma van bekende en minder bekende werken, o.a. van C.P.E. Bach en Franz Schubert.  Daarnaast werk van Carlos Michans, een Nederlandse componist die in Argentinië is opgegroeid en bekend is van een groot aantal werken voor bijzondere bezettingen in de kamermuziek. Uitgevoerd wordt o.a. de ‘Trois Airs Anciens”.  Het concert wordt afgesloten met een Grand Trio Concertante van Adalbert Gyrowetz.
De entree bedraagt € 15. Kaarten zijn te reserveren via de website www.stichtingkleinoot.nl.

Frühling Trio

Het Frühling Trio is in 2009 opgericht door Nancy Braithwaite, klarinet, Angela Stevenson, cello en Vaughan Schlepp, piano.  Het spelen in trioverband voelde  gelijk zeer vertrouwd. Hierdoor kon het trio meteen de vruchten plukken van een brede samenwerkingsbasis. Ook het publiek is zeer enthousiast. Zij voelden zich aangetrokken door de warme samenklank van cello en klarinet. Ook het grote bereik en de veelzijdigheid van beide instrumenten hebben bijgedragen tot het ruime aantal uitstekende werken voor deze bezetting. De cello kan naast het spelen van lyrische melodieën ook een basfunctie vervullen. De klarinet kan niet alleen zacht en fluwelig klinken maar tevens virtuoos en pittig. Het aandeel van de pianoforte in de meeste composities voor deze combinatie is niet gering, gezien het feit dat de componisten doorgaans ook pianisten waren.
Sinds begin 2013 maakt Matthias Naegele als cellist deel uit van het Frühling Trio.

Matthias Naegele

Frühling TrioMatthias Naegele (cello) is als solist en als kamermusicus te beluisteren op de internationale concertpodia. De Amerikaanse cellist speelt in verschillende kamermuziekensembles en in ensembles die hedendaagse muziek uitvoeren. Hij maakte radio- en televisieopnames, o.a. in Nederland en voor de BBC. Ook is hij te beluisteren op de CD-labels Koch en Nonesuch met violist Philipp Naegele, zijn vader. Matthias Naegele speelt op een cello uit 1735, gebouwd door de Venetiaan Mateo Gofriller.

Vaughan Schlepp

Frühling TrioVaughan Schlepp (pianoforte) behaalde aan de Eastman School of Music te New York zijn bachelor’s en master’s degrees ‘magna cum laude’ voor piano. Daarna studeerde hij in Nederland klavecimbel bij Gustav Leonhardt. Tot het historische instrumentarium waarmee hij concerteert, behoren een klavecimbel (1735 kopie), een fortepiano (1785 kopie), een Broadwood Hammerklavier uit 1835 en een Erard vleugel uit 1846.

Nancy Braithwaite

Frühling TrioNancy Braithwaite (klarinet) studeerde af aan de befaamde Eastman School of Music(VS) met de hoogst mogelijke onderscheiding: het “Performers Certificate”.   Nancy Braithwaite is als uitvoerend musicus voornamelijk bezig met kamermuziek. Zij speelt als klarinettist in een aantal ensembles o.a. het Arto Ensemble en het Rietveld Ensemble. Ook geeft zij recitals met verschillende pianisten in binnen- en buitenland. Zij geeft regelmatig masterclasses en concerten in China en Zuid Korea. In Spanje is zij uitgenodigd voor masterclasses en concerten op de conservatoria van Malaga, Alicante en Castellón de la Plana. In 2017 was zij lid van de jury van een internationaal klarinet concours in Beijing, China. In de herfst van 2018 kwam haar CD uit met o.a. werken van die de Amerikaanse componiste Edith Hemenway voor Braithwaite heeft geschreven. Een aantal componisten hebben voor haar en haar ensembles geschreven waaronder Thomas Oboe Lee en Jeff Hamburg. Nancy Braithwaite is verbonden aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) als hoofdvakdocent klarineten docent kamermuziek.

Datum:                       vrijdag 1 maart 2019, 20.00 uur
Plaats:                        De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, Duivendrecht.
Entree:                       € 15, inclusief koffie/thee en drankje na afloop
Kaartverkoop:       aan de zaal; NU OOK PINBETALING MOGELIJK
Informatie:              Gerie Bouman, tel. 020 416 01 81

Reserveren via website www.stichtingkleinoot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.