Fatale liefdes

Datum: 30/10/2015
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Muziek voor fluit en piano van Bach, Von Gluck, Schubert, Hindemith
Fatale liefdes

Dankzij hun ruime ervaring hebben Aad van der Velde en Anke van der Bijl in korte tijd een uitgebreid en gevarieerd repertoire opgebouwd met werken voor fluit en piano van Bach, Blavet, Mozart, Schubert, Reinecke, Poulenc, Gaubert en Fauré. Zij geven naast reguliere concerten ook huiskamerconcerten en treden op als muzikale omlijsting bij exposities en kerkdiensten.

Duo-Aad-en-Anke-KK-30-10-2015-poster

DUO AAD EN ANKE

Aad van der Velde is pianist, hoboïst en dirigent. Aan het Amsterdams Conservatorium studeerde hij piano bij Debora Land en hobo bij Carlo Ravelli. Aan het Rotterdams Conservatorium studeerde hij bij Arie van Beek orkestdirectie. Sindsdien houdt Aad zich bezig met ensemblespel, het begeleiden van koren en solisten alsmede het dirigeren van koren en orkesten, waaronder het Gouds Symfonieorkest.

Fluitiste Anke van der Bijl studeerde na haar conservatoriumstudie verder bij Abby de Quant. Zij volgde masterclasses bij onder meer Peter Lukas Graf en Andras Adorjan en studeerde ensemble-leiding en arrangeren bij Henk Alkema. Ze volgde ook een opleiding bij het British Suzuki Institute in London en een Post Graduate bij Toshio Takahashi aan het Talent Education Research Institute in Japan. In Zwitserland en Italië volgde zij opleidingen voor Early Childhood Education en Children’s Music Lab. Sinds 1987 geeft ze leiding aan Fluitschool Flautissimo te Gouda.

Bezetting: Anke van der Bijl, fluit
Aad van der Velde, piano

Organisatie: Stichting Kleinoot
Datum: Vrijdag 30 oktober 2015, 20.00 – 21.30 uur
Plaats: De Kleine Kerk
Entree: € 15, inclusief koffie en drankje na afloop
Kaartverkoop: Aan de zaal
Reserveren: www.stichtingkleinoot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.