Expostie Wies Israëls in het gemeentehuis

Datum: 12/09/2014 - 22/10/2014
Tijd: 08:00 - 16:00
Locatie: Gemeentehuis

Expostie Wies Israëls in het gemeentehuis

Van 12 september tot en met 22 oktober 2014 zal Wies Israëls, woonachtig in Ouderkerk aan de Amstel, een selectie van haar werk exposeren in het gemeentehuis van Ouder-Amstel .

Tekenen en schilderen doet Wies al van kinds af aan. Het heeft echter pas handen en voeten gekregen toen zij 5 jaar geleden met haar gezin naar Noorwegen verhuisde, waar zij schilderlessen nam.
Eenmaal weer terug in Nederland is ze hiermee doorgegaan.

Wies´onderwerpen zijn vaak “landelijk”, schelpen, boerderijdieren zoals schapen, kippen, koeien, fruit, vogeltjes, en bloemen; veelal tulpen. En recentelijk ook stillevens met o.a. groenten.
Ook voorwerpen van glas of de plooien in texiel intrigeren haar.

Het buitenleven trekt Wies enorm aan. Ze is vaak op Texel (waar haar man zijn roots heeft) middenin de natuur en het boerenleven. Dit komt tot uiting in de schilderijen.

Afgelopen zomer heeft Wies een marktkraam op de plaatselijke markt van Den Hoorn op Texel gehad, waar ze schilderijtjes verkocht. Een hoogtepunt was de Landbouwdag waarbij de onderwerpen van haar werk naadloos aansloten op het thema.
Het idee dat de toeristen, die voornamelijk haar werk kochten, een schilderijtje van het Texelse strand, de zee en de Hollandse wolken mee naar huis namen is fantastisch!
Ook nu is Wies werk is te koop op een enkel werk na waarvan het nog geen tijd is om afscheid te nemen…
Wies’ schilderstijl is vlot en snel geschilderd maar met oog voor details. De verf die zij gebruikt is acryl en dat leent zich hier prima voor.

Vaak zijn de afbeeldingen beeldvullend.
Niet goed? dan schildert Wies er lekker weer overheen totdat ze tevreden is.
Hierdoor krijg je een structuur op het doek wat ruw aandoet en reliëf geeft. Ook oude houten planken worden als ondergrond gebruikt. Als het werk “af” is, laat Wies het de ene keer zoals het is en de andere keer gaat er mat- of glans vernis overheen.

Wies houdt van frisse kleuren zoals appelgroen, tomaatrood, fuchsiaroze enz. Afhankelijk van het onderwerp kiest zij de kleuren. Ook natuurtinten zijn prachtig; houtnerven of zandkorrels hebben hun eigen kleurenpallet.

Op de vraag waarom zij haar werk aan de zijkant signeert zegt ze:” vaak vind ik een naam of handtekening storend in het werk. Ik zet mijn voornaam en het jaartal waarin het is gemaakt op de zijkant of een enkele keer op de achterzijde. Zo blijft het dan toch een “echte Wies””. Hoewel marketing technisch is een “echte Israëls” misschien nog beter?

Elke keer probeert zij iets beter te worden, en ze geniet enorm van dit proces. Want je bent echt nooit te oud om te leren!!
kippenkop-wies-isreals-sept2014-gemeentehuis.
Wies’ motto is: Je bent zo goed als je laatste werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.