Een prijswinnend strijkkwartet met jonge musici

Datum: 30/01/2015
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Kleine Kerk

Een prijswinnend strijkkwartet met jonge musici

De Kersjesprijs 2014 werd op 6 december in het Concertgebouw in Amsterdam uitgereikt aan het Dudok kwartet. De Kersjesprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan uitzonderlijk talent in de Nederlandse kamermuziek.

De jury prijst het Dudok Kwartet om ‘hun intense, gloedvolle spel, dat volledig in balans is met een analytische interpretatie van de partituur. Het kwartet weet door stralend speelplezier het publiek te bereiken en mee te slepen in een intelligente en speelse vertelling van hun muzikale verhaal’.

Van Haydn tot Xenakis

Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in de muziek tot leven met scherpzinnige interpretaties en vindingrijke programma’s. Door hun emotionele betrokkenheid bij de muziek en speelplezier op het podium weten de vier musici het publiek te raken. Het Dudok Kwartet zoekt naar context en betrekt de luisteraar bij die zoektocht. Zo wordt elk concert een verrassend, meeslepend en actueel verhaal.

Concoursen en prijzen

Het Dudok Kwartet studeerde in juni 2013 met de hoogste onderscheidingen af aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Mede door hun successen op internationale concoursen wordt het kwartet erkend als een van de meest veelbelovende jonge strijkkwartetten van Europa. In mei 2013 was het Dudok Kwartet laureaat en finalist op het 7e Internationaal Concours voor strijkkwartetten Quatuors à Bordeaux. Het Dudok Kwartet won daarnaast eerste prijzen op het 1e Internationaal Strijkkwartet Concours in Radom in 2011 en op het 27e Charles Hennen Internationaal Kamermuziek Concours in 2012. In november 2012 wonnen zij de 2e prijs op het 6e Internationaal Kamermuziek Concours Joseph Joachim in Weimar.

Bezetting:
Judith van Driel – viool
Marleen Wester – viool
Mark Mulder – altviool
David Faber – cello

Organisatie:          Stichting Kleinoot
Datum:                     Vrijdag 30 januari 2015, 20.00 – 21.30 uur
Plaats:                       De Kleine Kerk
Entree:                     € 15, inclusief koffie en drankje na afloop
Kaartverkoop:     Aan de zaal
Reserveren:          www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:             Mw. G. Bouman-Passchier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.