Duo Duijne

Duo Duijne

Datum: 31/01/2020
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Kleine Kerk

Op vrijdagavond 31 januari om 20:00 uur vindt in De Kleine Kerk een uniek concert plaats van Roeland en Irene Duijne. Broer en zus treffen elkaar niet vaak op het concertpodium, waardoor het optreden in Duivendrecht uniek is. Voor dit speciale concert stelden ze een bijzonder programma samen met muziek van Luigi Boccherini, Franz Schubert, Sergei Rachmaninov, Igor Strawinsky en Dmitri Shostakowich.

ROELAND DUIJNE, cello

duo duijneRoeland Duijne begon zijn cellostudie op negenjarige leeftijd. Hij studeerde achtereenvolgens bij Tibor de Machula, Anner Bijlsma (Koninklijk Conservatorium te Den Haag), Maurice Gendron (Conservatoire National Supérieur de Paris) en Janos Starker (Indiana University in Bloomington).
Hij maakte zijn debuut in 1984 als solist in Elgar’s celloconcert met het Nederlands Studenten Orkest, waarna diverse optredens in binnen- en buitenland volgden. Zo verleende hij medewerking aan het Ensemble Intercontemporain o.l.v. Pierre Boulez en maakte hij deel uit van het Quintette de Paris. Jarenlang was hij solocellist van het Irish Chamber Orchestra.

Diverse tournees brachten Roeland naar het Verre Oosten. Zo trad hij op als solist met de symphonieorkesten van Beijing, Shanghai, Kanton, Singapore, Macau en Bangkok. Met de pianiste Rie Tanaka gaf hij recitals in Sapporo en Tokyo.
In Vredenburg verzorgde hij de wereldpremière van Johan de Meij’s celloconcert Casanova (2000). Sindsdien heeft hij dit succesvolle werk met de meest vooraanstaande symfonische harmonieorkesten wereldwijd uitgevoerd. Met dirigent Arjan Tien bracht hij in Durban (Zuid Afrika) de symfonische wereldpremière ten gehore.
Sinds de oprichting in september 2006 is hij solocellist en onderdeel van het artistieke team van het Magogo Kamerorkest.

Mellow Cello

Roeland is initiator van Mellow Cello, een muzikale formatie waarin de cello een opmerkelijke hoofdrol speelt, en waarbij de composities een grote schakering van elementen uit de lichte muziek bevatten.
Roeland Duijne bespeelt een Giuseppe Sgarbi cello uit 1853.

IRENE DUIJNE, piano

Duo DuijneIrene Duijne begon op 8-jarige leeftijd met pianospelen. Haar opleiding volgde ze op het Conservatorium van Hilversum bij Fania Chapiro, daarnaast studeerde zij aan de Universiteit van Amsterdam Musicologie.
Na haar piano eindexamen vervolgde zij haar studie nog 4 jaar bij de bekende pianopedagoog Karel Hilsum. In Frankrijk volgde zij meestercursussen bij Eric Heidsieck en in Engeland bij Daniel Adni, Rolf Hind en William Howard.

Irene is al vele jaren verbonden als pianodocent aan de Muziekschool Ouder-Amstel.
Daarnaast heeft zij veel ervaring in het begeleiden van koren en instrumentalisten.
Met collega Mieke van Loon (cello) vormt zij een vast duo.
Af en toe treedt zij op met haar broer, de cellist Roeland Duijne.

Duo Duijne

Zij spelen werken van Luigi Boccherini, Franz Schubert, Rachmaninov, Strawinsky en Shostakowich.

Het concert wordt georganiseerd door Stichting Kleinoot.
De entree bedraagt € 15, inclusief koffie/thee en drankje na afloop,
kinderen tot 15 jaar € 7,50
Kaarten kunt u reserveren op de website van Stichting Kleinoot.  Kaartverkoop aan de zaal: ook pinbetaling mogelijk.
Informatie: Gerie Bouman, tel. 020 416 01 81

Zondag 31 januari 2020,  20:00 – 22:00 uur
De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, 1115 AP  Duivendrecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.