Dubbelportretten

Datum: 01/03/2016 - 30/04/2016
Tijd: Hele dag
Locatie: OBA Ouderkerk

OBA – Ouderkerk aan de Amstel

In de maanden maart en april 2016 exposeert in de Openbare Bibliotheek Ouderkerk Date van Utteren met “Dubbelportretten”.

“DUBBELPORTRETTEN” een serie fascinerende vrouwenportretten.

Date van Utteren

Date van Utteren is een Amsterdamse fotograaf die zichzelf heeft ontwikkeld in photoshop en fotografie. Hij heeft de (digitale) camera pas opgepakt na zijn pensionering bij KPN, waar hij 31 jaar lang werkzaam was als psycholoog, personeels- , marketing- en communicatiemanager. Date is vooral geïnteresseerd in (het fotograferen van) kunst en mensen.

“Dubbelportretten”

Zijn serie ‘Dubbelportretten’ bestaat uit veelal verhalende foto’s, waarop telkens twee vrouwen staan die met elkaar in contact zijn. Het bijzondere is dat de twee vrouwen steeds twee kanten van één en dezelfde vrouw belichten.
Het grootste deel van de tentoongestelde dubbelportretten is opgenomen in een boekje ‘Dubbelportretten’, waarbij Fredy Blom bij elke foto een kort gedicht heeft gemaakt. Dit boekje is tijdens de expositie in de bibliotheek te koop à 7,50.
Date van Utteren publiceerde eerder boeken over Photoshop Lightroom, een basislesboek fotografie ‘Een knipoog naar het licht’, een fotoboek ‘Karakters’ met gedichten van Fredy Blom en foto’s van Nederlandse tekenaars (alle te leen in de Bibliotheek).

De website van Date van Utteren is www.daklu.nl.

De expositie is te zien tijdens de gebruikelijke openingstijden van de bibliotheek: www.oba.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.