De Thuiskomst

De Thuiskomst

Datum: 18/05/2018
Tijd: 20:00 - 21:00
Locatie: Kleine Kerk

‘TAPAS’

Duo De Thuiskomst is een bijzonder muzikaal duo dat wordt gevormd door Quirine van Hoek, viool en Ellen Zijm, accordeon. De Thuiskomst maakt o.a. thematische programma’s die het publiek meenemen naar een bepaalde plek of tijd. Zo voert De Thuiskomst in Spanje de luisteraar mee naar Iberische plaatsjes, waar tapasgeur en flarden tangomuziek over het dorpsplein waaien. Laat u verrassen door de schitterende combinatie van viool en accordeon en het virtuoze en ontroerende spel van dit duo.

foto: Vincenzo D'Iinnella Capano

Quirine van Hoek (1986) had les van Akke Wiersma en Ilona Sie Dhian Ho en sloot in 2011 met een 10 haar masterstudie af bij Chris Duindam, aan het Utrechts Conservatorium. Ze heeft een grote affiniteit met oude muziek en is een veelgevraagd kamermusicus op zowel moderne als barokviool. Ze maakt deel uit van o.a. Combattimento, het Leupold Trio, Camerata Delft en is daarnaast actief als freelancer in verschillende orkesten en ensembles.

Ellen Zijm (1987) studeerde aan het ArtEZ conservatorium bij Egbert Spelde en aan de Hochschule für Musik Würzburg bij Stefan Hussong, waar ze met een 10 afstudeerde. Zij speelt zowel barokmuziek als nieuwe muziek, waarbij ze veel samenwerkt met hedendaagse componisten. Behalve van De Thuiskomst maakt Ellen deel uit van SaxYOn en BIG HOUSE. Ook begeleidt zij koren met repertoire uit de westerse muziekgeschiedenis van de Barok tot nu.

Datum:  vrijdag 18 mei 2018, 20.00 – 21.30 uur
Plaats: De Kleine Kerk
Entree: € 15, inclusief koffie en drankje na afloop
Kaartverkoop: aan de zaal
Reserveren:  www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:  Gerie Bouman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.