De Schaduw van de Grote Broer

Datum: 04/03/2015
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

LAURA STARINK IN DE KLEINE KERK: DE SCHADUW VAN DE GROTE BROER

Wat zijn de achtergronden van het conflict tussen Oekraïne en Rusland? Het gebied van Oekraïne kent een bewogen geschiedenis, die tot op heden doorwerkt. Het nazisme en communisme van de twintigste eeuw hebben er hun sporen nagelaten. De herinnering aan die tijd speelt in het tegenwoordige conflict tussen Oekraïne en Rusland een grote rol en wordt nogal eens bewust misbruikt. Het leven is er voor de inwoners, die oorlogen en ideologieën opgedrongen kregen, zwaar en ingewikkeld geweest. Laura Starink zal in De Kleine Kerk een avond verzorgen over de geschiedenis en de actualiteit van Oekraïne.

Laura Starink studeerde Slavische taal- en letterkunde en werkte bijna dertig jaar als journalist voor NRC Handelsblad, onder meer als lid van de hoofdredactie en als correspondent in Moskou. Ze schreef twee boeken over Rusland: Een land van horen zeggen en De Russische kater. In 2013 verscheen Duitse wortels. Mijn familie, de oorlog en Silezië, dat unaniem geprezen werd in de media. In het februari van dit jaar is haar boek ‘De Schaduw van de Grote Broer’, over Rusland en Oekraïne verschenen; dit boek zal op deze avond te koop zijn.

Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 4 maart om 20.00 uur a.s. in De Kleine Kerk, Rijkksstraatweg 129, 1115 AP Duivendrecht. In verband met de te verwachten belangstelling wordt u verzocht graag aan te melden via:
www.pknduivendrecht.nl
of telefonisch via  0630214771

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.