de-schaamte-voorbij

De schaamte voorbij

Datum: 10/11/2016
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Dorpshuis

Toneelgroep Los Zand zal voor de derde keer een stuk op de planken brengen in Duivendrecht.
In 2014 hebben vooral veel kinderen genoten van Zolo & Lotus; over een schoolklas die in een betoverd bos terechtkomt. In 2015 volgde Joe Blackbird; over onvervulde verlangens in een havenstad.
Op donderdag 10 november zal om 20.00 uur De schaamte voorbij te zien zijn in Dorpshuis Duivendrecht. Op een luchtige manier worden de volgende serieuze onderwerpen gebracht:

Manie…

Heb je wel eens een beantwoorde liefde gehad. Wat een kick geeft dat.
Na zo’n liefdesnacht kun je alles aan ondanks het slaaptekort.
Dat gevoel heeft Clark al weken, maar dan door bipolaire stoornis.
Ontrouw aan zijn gezin en medicatie, stort hij zich in een verhouding met Oksana en snuifjes coke.
“Je weet niet wat je meemaakt”, zegt hij vol trots aan zijn psycholoog. Die raakt geboeid door zijn overdosis mannelijkheid. Oksana probeert hij te imponeren met grote sommen geld.

Verslaving aan sociale media

Tegenwoordig zijn er genoeg mogelijkheden om een heleboel vrienden te krijgen. Via Facebook en Twitter bijvoorbeeld. Plaats iets interessants en je krijgt likes, retweets en het aantal vrienden en volgers is niet aan te slepen. Je houdt bijna geen tijd over voor een privéleven. Althans, zo ziet de zestienjarige Gideon dat. In werkelijkheid zit hij eenzaam in zijn slaapkamer achter de pc zijn moeder af te luisteren tijdens haar gesprekken met patiënten. Deze pikante en zeer persoonlijke verhalen maken hem mega-interessant. Denkt hij.

‘Verboden’ gevoelens

Verboden gevoelens hebben we allemaal wel eens. Iets denken of voelen is niet verboden, toch? Zo lang het daar maar bij blijft… Geheim agent 2046, bijnaam Atouk, worstelt met gewetensnood. Hij moet een hoge ome uit de onderwereld inrekenen. Als hij undercover op onderzoek uitgaat, merkt hij dat hij deze persoon graag mag. Hoe arrogant en fout deze man ook is.
Om het nog gecompliceerder te maken, wordt hij verliefd op een minderjarig meisje dat hij op een avond ontmoet. Hij weet dat deze eventuele liefde niet mogelijk is. Maar hij voelt wel kriebels, vlinders en dergelijke in zijn buik.
Ten einde raad stapt hij bij een psycholoog naar binnen om zijn verhaal kwijt te kunnen.

de-schaamte voorbij

 

Verliefd, dat is ook Remco. Al jaren. Op Nora, de vrouw van zijn beste vriend Clark. Wat doet hij met deze gevoelens? Vooralsnog niks. Hij wil het vertrouwen van Clark niet beschamen. Maar aangezien Clark zo vaak afwezig is, volgt Remco steeds meer zijn gevoel en hij wil het liefst zo veel mogelijk bij Nora zijn. Pragmatisch als hij is, biedt hij aan haar dochter bijles te geven zodat hij daar kind aan huis wordt. Hoewel hij zich niet schuldig voelt, biecht hij deze gevoelens toch op bij zijn zus, die psycholoog is.

Beroepsgeheim

Psychologe Miró Brenner heeft een drukke praktijk. Patiënten met diverse problemen komen bij haar over de vloer. Zij heeft nauwelijks tijd voor een privéleven. Als alleenstaande moeder weet ze niet half waar haar zestienjarige zoon allemaal mee bezig is. Zij moet iedere patiënt weer even vriendelijk en professioneel te woord staan. Zij merkt echter dat zij gevoelens begint te krijgen voor een van hen. Hoewel ze weet dat ze deze persoon beter kan overdragen naar een collega, gaat ze toch door met de sessies.

Bezetting en regie
Spel:      Mary van den Brink, Coen van Heycop ten Ham,
Harald Kedde, Boris Lameiras, Andrea de Leeuw, Michel de Leeuw, Ruud Lok, Berbel Maernhoudt, Sarah Maernhoudt
Tekst en artistieke leiding:     Andrea de Leeuw (zij brengt al 22 jaar stukken op de planken)
Fotografie: rdjfoto.nl

Prijs: €5,00
Reserveer via info@toneelgroep-loszand.nl

Los-Zand-affiche-schaamte-voorbij

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.