De natuur en haar magie

De natuur en haar magie

Datum: 18/10/2016 - 22/11/2016
Tijd: 00:00
Locatie: Dorpshuis

Dorrit Klomp in Dorpshuis Duivendrecht

Van 18 oktober tot 22 november exposeert de veel gevraagde kunstenares Dorrit Klomp een aantal van haar schilderijen in het Dorpshuis in Duivendrecht. De werken zijn te bezichtigen tijdens openingstijden** van het Dorpshuis. Het thema waar zij voor heeft gekozen is de diversiteit van de natuur die op magische wijze wordt weergegeven: De natuur en haar magie.

Vrouwen, landschappen en waterlelies

Dorrit Klomp studeerde af aan de Rietveld Academie in Amsterdam: monumentaal schilderen. Tijdens haar studie volgde zij schilderlessen aan de Internationale Academie für Bildende Kunst in Salzburg, o.a. bij Per Kirkeby.
In de loop van haar ontwikkeling legde zij zich toe op de thema’s vrouwen, landschappen en waterlelies.

Lyrisch abstract

Dorrit Klomp schildert intuïtief met een romantisch kleurrijk palet en transparante penseelvoering. Vanuit een schijnbare chaos van expressieve lijnen en kleuren, doemt de figuur op. “De vrouw is voor mij een constante inspiratiebron. Zij symboliseert voor mij kracht, zachtheid, intuïtie en intellect. Vrouwelijke emoties zijn in grote mate bepalend voor mijn werk.” Haar stijl is lyrisch-abstract.

De natuur en haar magie

De natuur en haar magie

Bij de waterlelies en de zonnebloemen giet zij op een intuïtieve manier verschillende kleuren pigmenten over elkaar. Een geheel eigen ontwikkelde ei-tempera techniek, die de transparante ondergrond en suggestie van diepte vormt waarover op tekenachtige wijze met een enkele lijnvoering met houtskool, pastel of olieverf, de magie van het onderwerp de waterlelie wordt verbeeld. Een geheimzinnig gelaagde transparantie die een spannende zoek- en ontdekkingstocht oplevert. Verschillende landschappen doemen op, soms verstild, monochroom van kleur, dan weer uitbundig en vol kleur zoals vaak in de natuur te vinden is.

Zie ook de website: www.dorritklomp.nl

**De expositie in het Dorpshuis is te bezichtigen tijdens openingstijden:
dinsdag t/m donderdag van 10.00 – 21.00 uur
zaterdag van 10.00 -14.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.