De charme van Polen

De charme van Polen

Datum: 08/11/2016
Tijd: 13:00 - 14:00
Locatie: Dorpshuis

De charme van Polen

Polen is het kruispunt van Oost-, West-, Noord- en Zuid-Europa.
Ook binnen de eigen grenzen heeft het land in het heden en verleden regelmatig op een belangrijk kruispunt gestaan. De grenzen van Polen hebben zich in de loop der eeuwen voortdurend gewijzigd, en de erfenis van de Russische, Pruisische en Oostenrijkse overheersing is nog zichtbaar in het culturele landschap. Op verschillende plaatsen ziet u nog de littekens van de Tweede Wereldoorlog, maar de Polen kijken liever naar de toekomst. Deze beeldpresentatie  door Polen is zeker ook een reis door een levendig geschiedenisboek, waarvan het laatste hoofdstuk nog lang niet is geschreven.

De charme van Polen

 

Overal in dit land herinneren prachtige monumenten aan een rijk, maar bewogen verleden. Niet voor niets beschermt UNESCO verschillende van deze culturele erfgoederen, zoals het historische centrum van Warschau, het kasteel Malbork en, natuurlijk, Krakau.

Historisch erfgoed

Dat de Polen, ondanks het tumultueuze verleden, liever vooruit kijken kunt u zien aan de manier waarop zij hun historisch erfgoed behouden én presenteren ook in Gdansk (Dantzig) en in Torun, de huidige universiteitsstad, die  al in 1367 toe trad tot de Hanzesteden. Wroclaw ( Breslau) is in 2016 bovendien de culturele hoofdstad van Europa!

De charme van Polen

Lezing door Ans Quirijnen
Dinsdag 8 november, 13:00 uur
in het Dorpshuis, Dorpsplein 60,  1115 CX, Duivendrecht
Georganiseerd door Cultureel Contact

Cultureel contact

Cultureel contact organiseert diverse openbare bijeenkomsten waarbij uiteenlopende culturele thema’s besproken en gepresenteerd worden, met de ingrediënten : kunst, natuur en cultuur-historische achtergronden van het gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.