Daar zit muziek in ....

Daar zit muziek in ….

Datum: 05/03/2020
Tijd: 19:30 - 23:00
Locatie: Kleine Kerk

Negende Poëziefestival Duivendrecht

Op 5 maart vindt alweer het negende poëziefestival van Duivendrecht plaats in De Kleine Kerk, met het thema Daar zit muziek in …. , het tweejaarlijkse thema van het Cultuurplatform.

Daar zit muziek in ….

Dichters worden vaak met componisten vergeleken. Door de buitengewone aandacht voor rijm en klank, ritme en metrum is poëzie immers een sterk muzikaal genre. De klank van poëzie en de klank van muziek, zij passen bij elkaar.

Muziek heeft geen woorden nodig, heeft genoeg aan klanken. Muziek neemt je mee naar waar woorden niet kunnen gaan, raakt je diep van binnen en laat je een tikje verdwaasd achter. Is dat niet precies wat goede poëzie doet? Door de klank van de woorden en het ritme van de dichtregels?

Bron van inspiratie

Daarnaast is muziek in de loop der eeuwen een bron van inspiratie geweest voor dichters: soms dichtten zij over een enkel instrument, over een aangrijpend muziekstuk of over muziek als kunstvorm.
In de Middeleeuwen vertelden minstrelen aan dappere ridders en mooie jonkvrouwen hun verhalen op rijm en wisselden dat af met muziek. Zo vertelden ze met poëzie en muziek verhalen over oorlogen, en ook over liefde en voorspoed.

Daar zit muziek in ....

Poëziefestival

Tijdens het Poëziefestival zullen muziek en gedichten een bijzondere combinatie vormen. Het lezen van de gedichten zal worden afgewisseld met passende muziek. Deze muziek zal gespeeld worden door musici die verschillende aspecten van de voorgedragen poëzie zullen omlijsten met een uitvoering als solist of als klein ensemble.

Organisatie:                     Stichting Kleinoot
Datum:                                Donderdagavond 5 maart 2020,  19:30 uur
Plaats:                                  De Kleine Kerk
Entree:                                € 10
Kaartverkoop:                aan de zaal
Reserveren:                     https://www.stichtingkleinoot.nl/reserveren
Email:                                   activiteiten@stichtingkleinoot.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.