Concerten op zondagmiddag

Concerten op zondagmiddag

Datum: 11/12/2022
Tijd: 15:00 - 16:00

Concert in De Kleine Kerk

Violiste Runa Kimura en pianist  Carlos Marín Rayo spelen o.a. vioolsonate no. 5 in F major, Op. 24 “Spring sonata” van Ludwig van Beethoven.

Stichting Kleinoot organiseert een serie concerten op zondagmiddag in De Kleine Kerk in Duivendrecht.
In deze concerten zullen jonge musici, studenten van het Conservatorium van Amsterdam optreden met een gevarieerd aanbod. De concerten beginnen om 15.00 uur en duren ongeveer een uur.

Runa Kimura – viool

Runa werd geboren in Hiroshima, Japan. Na haar afstuderen aan de Music High School verbonden aan de Faculteit Muziek van de Universiteit van Tokyo of Arts, studeerde ze af aan de Tokyo University of  Arts. Daarna ging ze naar Europa en voltooide de masteropleiding aan het Conservatorium van Amsterdam en slaagde met het hoogst mogelijke cijfer. Ze ontving een Talentbeurs 2021. Momenteel zet ze haar studie voort aan het Conservatorium, waar ze studeert bij Ilya Grubert.
Runa heeft talloze onderscheidingen ontvangen in Japan, waaronder de Excellence Prize op de 20e KOBE, International Music Competition, de Music Director’s Prize op de 37e Kusatsu Summer Internationale Academie, de Hiroshima Peace Creation Fund Scholarship, de Sakura Pia Grand Prijs (1e prijs) bij de 20e Sakurapia Newcomer Competition, de 2e prijs bij de 1e Suginami Openbare Zaal Bechstein Kamermuziekconcours, het 3e K Grand Prix Concours (zonder 1e prijs).
Ze won de Giuseppe Tartini-prijs op de Claudio Simone International Competition in 2022. Ze trad op met I Solisti Veneti tijdens het winnaarsconcert.

Carlos Marín Rayo – piano

Concerten op zondagmiddagCarlos Marín Rayo (1994, Spanje) studeert momenteel bij Frank van de Laar aan het Conservatorium van Amsterdam. Eerder waren zijn belangrijkste mentoren Mariana Gurkova, Nino Kereselidze en Graham Jackson. Op 11-jarige leeftijd ontving hij de eerste prijs op de ‘Hazen-Arturo Soria-wedstrijd’ en sindsdien won Carlos meerdere (eerste) prijzen, waaronder bij het ‘Ciudad de Albacete – Jeunesses Musicales’ (2016) concours, ‘Euterpe International Piano Competition’ ( 2016) in Corato (Italië) en het concours ‘Marisa Montiel – Ciudad de Linares’ (2018). In 2019 won hij bij de ‘YPF Piano Competition’ in Amsterdam de 2e prijs én de publieksprijs.
Carlos heeft in de belangrijke zalen van onder andere Spanje, Portugal, Nederland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, Australië gespeeld. Als solist speelde hij concerten van bijvoorbeeld Rachmaninov, Tsjaikovski, Liszt, Beethoven, Mozart, Saint-Saens, Sjostakovitsj en Stravinsky. Carlos trad op met ensembles als het Orquesta Ciudad de Almería, het Conservatorium van Amsterdam Orchestra, Joven Orquesta de Córdoba, Camerata Eutherpe, Concerto Moderno, Joven Orquesta Leonesa, Joven Orquesta Mediterránea, onder leiding van maestro’s als Michael Thomas en Cesar Viana.
Masterclasses volgde Carlos bij Enrico Pace, Ramón Coll, Eldar Nebolsin, Frank Wibbaut, Alexander Kandelaki, Claudio Martínez Mehner, Ana Guijarro, Joshua Edelman, Marta Zabaleta, Inocencio Javier Negrín, María Zisi en Bruno Vlahek.

U kunt via de website een kaartje reserveren voor deze concerten.

Reserveren kan via de website www.stichtingkleinoot.nl of telefonisch op 020-4160181 mob 06-50251802, of per e-mail activiteiten@stichtingkleinoot.nl

Plaats:                        De Kleine Kerk, Rijksstraatweg 129, Duivendrecht.
Entree:                       € 12,–; consumpties worden apart afgerekend
Kaartverkoop:       aan de zaal; reserveren geniet de voorkeur
Reserveren:            www.stichtingkleinoot.nl
Informatie:              Gerie Bouman, tel. 020 416 01 81

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.