Concert in De Kleine Kerk

Concert in De Kleine Kerk

Datum: 03/03/2024
Tijd: 15:00 - 16:00

Vier jonge musici

Op zondagmiddag 3 maart zullen vier jonge musici optreden in De Kleine Kerk. Ze vormen sinds een jaar een pianokwartet en studeren allemaal aan het Conservatorium van Amsterdam. Op 3 maart spelen ze onder meer het Pianokwartet in g minor van W.A. Mozart en van Schumann het Pianokwartet in Eb majeur.

Pianokwartet

Marta Madara Papāne, viool
Teresa Caleiro, altviool
Silvia Gira, cello
Antonio Carrascal, piano

Programma:

Mozart: Piano Quartet No. 1 in G minor, K. 478
I Allegro
II. Andante
III. Rondo (Allegro) 

Schumann: Piano Quartet in Eb Major, Op. 47
I. Sostenuto assai – Allegro ma non troppo
II. Scherzo: Molto vivace – Trio I – Trio II
III. Andante cantabile
IV.Finale: Vivace

Antonio Carrascal  (2002) begon op jonge leeftijd met piano spelen in Spanje. Later verhuisde hij naar Groot-Brittannië, waar hij de middelbare school afrondde aan een gespecialiseerde muziekschool in Schotland. Vervolgens werd hij aangenomen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij momenteel studeert in de klas van prof. David Kuyken. Gedurende zijn muzikale opleiding hebben masterclasses bij vooraanstaande pianisten als Boris Berman, Jean-Louis Haagnauer of Stephen Hough een zeer inspirerende rol gespeeld in zijn leven.

Marta Madara Papāne (2001), een violiste uit Letland, vervolgt momenteel haar muziekstudie aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van professor Ilya Grubert. Met een rijke orkestrale achtergrond heeft Marta opgetreden met vooraanstaande jeugdorkesten als RCO Young en Gustav Mahler Youth Orchestra, evenals met gevestigde professionele orkesten, waaronder het Letse Nationale Symfonie Orkest, Sinfonietta Riga, het Estse Festivalorkest en het Koninklijk Concertgebouworkest in de Side by Side project.

Teresa Caleiro (2003) begon haar muzikale reis op zesjarige leeftijd aan de Academia de Música de Santa Cecília in Lissabon. Onder leiding van professor Sandra Moura streefde ze sinds 2010 haar liefde voor de altviool na. In 2021 ging ze naar het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Marjolein Dispa en Sven Tepl.

Teresa heeft actief bijgedragen aan jeugdorkesten, zoals het Jovem Orquestra Portuguesa en RCO Young in 2021, evenals aan professionele orkesten zoals Orquestra Gulbenkian en Orquestra de Câmara Portuguesa.

Silvia Gira (1998, Palermo) volgt momenteel een tweedegraads master aan het Conservatorium van Amsterdam onder Maarten Mostert. Ze behaalde haar eigen academisch diploma op 17-jarige leeftijd en studeerde summa cum laude af aan het A. Scarlatti Conservatorium voor Muziek, gevolgd door vervolgstudies bij Antonio Meneses aan prestigieuze academies als Walter Stauffer en Accademia Chigiana. Ze blonk uit aan de Accademia Nazionale Santa Cecilia en studeerde af met prachtige cijfers voor cello bij Giovanni Sollima en kamermuziek.

Datum:                3 maart 2024
Tijd:                       15:00 – 16:00
Kosten:               €12.00
Locatie:              De Kleine Kerk
                                Rijksstraatweg 129
                                1115 AP Duivendrecht
Organisator:  Stichting Kleinoot
E-mail:               activiteiten@stichtingkleinoot.nl
Website:           www.stichtingkleinoot.nl
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.