Come Together Songs

Datum: 28/09/2019
Tijd: 10:30 - 12:30
Locatie: Amstelkerk

Meezingen met Come together Songs tijdens Burendag

OUDERKERK Buurtdorp Ouderkerk bestaat 5 jaar en viert dat met enkele jubileumactiviteiten door het jaar heen. Zo nodigt Buurtdorp nu iedereen uit om zaterdag 28 september, op Burendag, samen te genieten van wereldmuziek en mee te zingen. Muziek en samenzang schept immers verbinding en saamhorigheid, de twee zaken die Buurtdorp hoog in het vaandel heeft staan.

Van 10.30 tot 12.30 uur zal in de Amstelkerk aan het Kampje, muziek uit alle windstreken, religies en culturen gezongen worden onder de inspirerende leiding van Anja Timmermans en Jacob van der Wijk. Beurtzang wordt afgewisseld met canons en meerstemmige liederen. Deze komen uit alle windstreken en culturen, van Joodse nigunim en joiks uit Lapland (nigunims en joiks zijn woordloze melodieën) tot Indiaanse krachtsongs en Romaliederen.

De liederen zijn heel makkelijk te volgen. “Je hoeft geen noot te kunnen lezen en je hoeft niet te kunnen zingen. Het gaat om het plezier van samenzang”, meldt Anja.

Anja Timmermans (zang, gitaar, framedrum) heeft naast een klassieke zangscholing ook stemtraining gevolgd bij het Roy Heart Theatre in Frankrijk, en stembevrijding bij Jan Kortie. Ze heeft vele Joodse gedichten van een melodie voorzien, waarvan mogelijk ook enkele worden gezongen tijdens dit concert.
Jacob van der Wijk (viool, zang) speelt viool vanaf zijn kinderjaren en was geruime tijd leider van de Klezmerband Balagan als violist en zanger. Zijn passie is Joodse en Romamuziek. Hij speelt op een viool, die gebouwd is door Tata Mirando.

Beiden maken deel uit van het Jiddisch Trio Sjalsjelles en geven regelmatig concerten. Iedereen is van harte welkom op 28 september om 10.30 uur in de Amstelkerk aan de Kerkstraat 11. De entree is vrij.

Aanmelden wordt zeer op prijs gesteld. Mail naar: buurtdorpouderkerk@gmail.com of bel 020-4964938

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.