Canticum Anglicum

Canticum Anglicum

Datum: 19/11/2016
Tijd: 15:00 - 16:00
Locatie: St. Urbanuskerk Ouderkerk

30-jarig jubileum –  gratis koffieconcert

Op zaterdagmiddag 19 november om 15.00 uur viert Canticum Anglicum zijn 30-jarig jubileum met een gratis koffieconcert in de St. Urbanuskerk te Ouderkerk aan de Amstel. Canticum Anglicum is een gemengd kamerkoor dat zich heeft gespecialiseerd in het schitterende Anglicaanse repertoire.

Liefde en Eeuwigheid

Op het programma met de titel ‘Liefde en Eeuwigheid’ staan werken van o.a. Thomas Tallis, Henry Purcell, Ralph Vaughan Williams en Maurice Duruflé.
Dirigent is Marga Schoutens.
Met orgelspel van Michiel Mirck, die ook soleert in een werk van Hendrik Andriessen.

Canticum Anglicum

Canticum Anglicumonder leiding van Marga Schoutens, is een gemengd kamerkoor in Amsterdam dat zich heeft gespecialiseerd in Engelse koormuziek. Componisten zoals Tallis, Byrd, Purcell, Stanford, Howells en Britten bepalen het repertoire. Het koor bestaat uit ongeveer twintig zangers en zangeressen, verdeeld over vier stemgroepen. Sinds de oprichting in 1986 zingt het koor in de Vredeskerk in de Amsterdamse Pijp.
Alternerend met twee andere koren verzorgt Canticum Anglicum de Erediensten in de Vredeskerk te Amsterdam, daarnaast geeft ze enkele malen per jaar eigen concerten met bijzonder repertoire.

Canticum Anglicum

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.