Boten

Datum: 03/03/2014 - 30/04/2014
Tijd: 00:00
Locatie: Bibliotheek

Reeds op de lagere school en later op het gymnasium hadden de lessen tekenen altijd al de warme belangstelling van Bert Zijp. Maar na de schoolopleiding is er, tijdens zijn werkzame leven, van tekenen en schilderen niets gekomen.

botenMaar in het vooruitzicht van zijn pensionering begon hij, omstreeks 1980, wekelijkse avondlessen in aquarelleren te volgen bij De Werkschuit aan de Mauritskade in Amsterdam en daarna volgden lessen bij de vereniging De Zondagschilders. Vanaf 1982 volgde hij lessen in schilderen met olieverf bij André Frank van Putten. Hij leerde er fijnschilderen, vooral van stillevens.

Vanaf 1985 heeft hij zich zelfstandig ontwikkeld en sindsdien heeft hij meer dan 100 olieverfschilderijen gemaakt. Bert noemt zichzelf een amateur, die schilderen een leuke hobby en een goede tijdbesteding vindt.

Een deel van zijn werk “De Boten” is in maart en april 2014 gedurende de openingstijden te zien in de
Openbare Bibliotheek van Ouderkerk aan de Amstel en in Prikkie’s Sportcafé, beide gevestigd in Sporthal annex Sociaal Cultureel Centrum “Bindelwijk”, Koningin Julianalaan 15/16, 1191 CD Ouderkerk aan de Amstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.