Bosgezichten

Bosgezichten

Datum: 05/04/2017 - 17/05/2017
Tijd: 10:00 - 16:00
Locatie: Dorpshuis

“Kappen zou jammer zijn”

*Vanaf 5 april tot 17 mei exposeert Tjits van der Kooij (1956) een serie landschappen in acryl in het Dorpshuis in Duivendrecht.

Bosgezichten

Haar  expositie van bosgezichten gaat over natuurbeleving. Over gebaande paden en verdwalen in een wereld die niet onverwacht, maar onbekend is. De geschilderde natuur is weliswaar kleurig, maar niet vrolijk, wel ruimtelijk, maar niet uitnodigend. Kappen van die stammen is dus niet nodig en zou jammer zijn.

Maar bovenal gaat het over schilderkunst. Over verf die met spalters en kaartjes en latjes gemetseld wordt, op basis van beslissingen met betrekking tot het creëren van ruimte op het platte vlak.

bosgezichten

Zelfbewust

Uitgangspunt voor het werk van Tjits van der Kooij is altijd zelfbewustzijn, de essentie van ons bestaan. In haar schilderijen komt dat tot uiting in de keuze van haar onderwerpen en de hantering van de verf. Deze geven haar verhouding tot haar realiteit weer, zij is een toeschouwer, wel en geen onderdeel van haar omgeving, wat kan leiden tot lichte vervreemding. “Iedere keer weer een goed schilderij maken, dat is de uitdaging. Vaststellen waar het ook alweer over moet gaan en hoe je dat dan in verf kunt vertalen.“

Zij is van mening dat het schilderij uiteindelijk goed in elkaar moet zitten.

Tjits van der Kooij

BosgezichtenNa haar doctorale studie kunstgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amsterdam, heeft zij zich naast het geven van kunstgeschiedenislessen toegelegd op het schilderen.  Na haar opleiding aan de Vrije Akademie “De Leuwenburgh” volgde ze lessen bij diverse schilderdocenten en is ze sinds 2010 bestuurslid van de Vereniging Amstelland Kunst VAK en lid van de kunstenaarsvereniging Sint Lucas.

Exposeren

Tjits van der Kooij exposeert met grote regelmaat in Amsterdam en omgeving. Voor meer informatie zie www.tjitsvanderkooij.nl

LET OP:
Expositie te zien tijdens openingstijden van het Dorpshuis:
dinsdag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.