Barokensemble La Favilla

Datum: 29/04/2016
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Concert door Barokensemble La Favilla

Op vrijdag 29 april verzorgt het Barokensemble La Favilla het laatste concert van dit seizoen in De Kleine Kerk in Duivendrecht.  Zij spelen onder meer werken van Charles Dieupart, Carl Philipp Emanuel Bach, Johan Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel en Benedetto Marcello.

Bach’s Playlist

De keuze voor deze muziek motiveren zij als volgt: “Bij het moderne publiek staat de periode van de Barok vaak gelijk aan de muziek van J.S. Bach. In zijn tijd werd Bach echter minder gewaardeerd als componist dan, bijvoorbeeld, zijn vriend Telemann. Hij bestudeerde het werk van meesters als Vivaldi, Albinoni, Marcello en anderen om daar inspiratie uit te putten. Ook kopieerde en bewerkte hij meerdere composities van anderen (zoals de clavecimbelsuites van Dieupart en vioolconcerten van Vivaldi) om zich zoveel mogelijk de internationale muziektaal van zijn tijd eigen te maken. Dit programma illustreert zijn inspiratiebronnen.”

Barokensemble La Favilla

Isabel-Favilla

Isabel Favilla, geboren in Brazilië, studeerde piano, klavecimbel en blokfluit aan de Escole de Música de Brasilia. In 2007 behaalde ze een master in blokfluit aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel. In 2012 verkreeg ze een tweede master in barokfagot aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Met Radio Antiqua won ze de jury- en de publieksprijs van de Göttingen Historical Music Competition in 2014 en ze was Artist in Residence aan het Collegio Ghislieri van Pavia (Italië) en het Centre Culturel de Rencontre van Ambronay (Frankrijk). Isabel speelt in verscheidene Europese en Zuid-Amerikaanse landen als solist en orkestmusicus met ensembles zoals Concerto d’Amsterdam, La Sfera Armoniosa, Le Concert Bourgeois en Les Muffatti. U kunt haar beluisteren in opnamen door Il Complesso Barocco, Collegium Musicum Den Haag, Orquestra Barocca de Juiz de Fora en Les Muffatti. Van 2010 tot 2013 nam ze als musicus deel aan de Memorabele Momenten Foundation (Amsterdam). Momenteel geeft ze les op blokfluit en barokfagot aan de School for Early Music in Amsterdam.

Giulio-Quirici
De uit Italië afkomstige Giulio Quirici , speelt luit, theorbe en barokgitaar en trad al op tijdens de voornaamste festivals voor barokmuziek in Europa, waaronder het Festival d’Ambronay, Grachten Festival, de Innsbrucker Festwochen der alte Musik, Pavia Barocca, Modena Grandezze & Meraviglie, het festival Oude Muziek Utrecht,  Fabulous Fringe, Musica Antiqua Fringe te Brugge en vele andere. Hij speelde in orkesten met dirigenten als Frans Bruggen, Philippe Pierlot, Mike Fentross, Enrico Gatti, Charles Toet en Milos Valent. In 2014 won hij met Radio Antiqua de Händel Competiton Prize in Göttingen, Duitsland.

 

Bezetting:
Isabel Favilla, blokfluit en barokfagot
Giulio Quirici, luit, theorbe en gitaar

Organisatie: Stichting Kleinoot
Datum: Vrijdag 29 april 2016, 20.00 – 21.30 uur
Plaats: De Kleine Kerk
Entree: € 15, inclusief koffie en drankje na afloop
Kaartverkoop: Aan de zaal
Reserveren: www.stichtingkleinoot.nl
Informatie: Mw. G. Bouman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.