And all shall be well

Datum: 09/12/2015
Tijd: 20:00 - 21:30
Locatie: Kleine Kerk

Thomas Stearns Eliot

Thomas Stearns Eliot (Saint Louis  (1888 –  1965) was een Amerikaans-Brits dichter, toneelschrijver en literatuurcriticus. Hij was een van de belangrijkste figuren uit de literaire wereld van de 20e eeuw, een van de grootste vernieuwers van de poëzie, en kreeg in 1948 de Nobelprijs voor de Literatuur voor zijn werk Four Quartets. Dit werk verscheen in 1943.

Four Qartets

Van de dichter T.S. Eliot verschenen in 1943 de Four Qartets (Vier Kwartetten). Tegen de achtergrond van de crises en oorlogen in Europa bezint hij zich op de zin van het leven, op tijd en eeuwigheid, en kunst. Hoewel het meeste werk van Eliot een pessimistische inslag heeft, zoekt hij in de Four Qartets naar het vertrouwen dat het goed zal komen met de mens en de wereld. Daarmee wordt iets zichtbaar van de beweegredenen die hij had om toe te treden tot de Anglicaanse kerk.

And all shall be well

Muziek was een inspiratiebron voor Eliot, maar op zijn beurt heeft hij ook veel componisten geïnspireerd. We lezen fragmenten uit het vierde ’kwartet’, Little Gidding, en luisteren naar muziek die bij deze teksten is gemaakt. We maken gebruik van een tekst met vertaling.

Datum:       Woensdag 9 december 2015,  20.00 uur
Locatie:      Kleine Kerk, Duivendrecht
Leiding:      Ds. W. Brouwer
Meer informatie vindt u op www.pknduivendrecht.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.