Amstellanddag

Amstellanddag 2018

Datum: 03/06/2018
Tijd: 10:00 - 16:30

Op zondag 3 juni 2018 vindt de 12de Amstellanddag plaats. Het programma hier downloaden als pdf.

Doel​

Doel van de Amstellanddag is om meer bekendheid te geven aan dit eeuwenoude cultuurhistorische landschap waar de Amstel zich als een lint doorheen slingert en dat tot diep de stad Amsterdam insteekt. Een schilderachtig gebied waar recreëren en genieten van rust en ruimte samenkomen, om de hoek van de stad.

Opening op Wester-Amstel​

Zondag 3 juni is het dus weer zover. U bent van harte welkom met de inmiddels gebruikelijke opening op Wester-Amstel om 10.00 uur. Gedeputeerde Tekin van de provincie Noord-Holland verricht de  opening, het Weespertrekvaart Mannenkoor zingt en de jeugddansgroep uit Ouderkerk danst.

Programma

Er is op 3 juni weer een programma met veel activiteiten op meer dan 50 locaties, verspreid over het gehele gebied.

Zoals u kunt zien is er veel te doen en te beleven op het gebied van natuur, cultuurhistorie, kunst, culinair: alles wat Amstelland zo divers maakt. Nieuw is dit jaar de openstelling van KNGF Geleidehonden waar u kunt zien hoe de honden worden opgeleid.

Streekproducten Kratje

Ook nieuw is dat Amstelgoed het ‘Streekproducten Kratje’ met een grote verscheidenheid aan AMSTELGOED-Gekeurde producten (het kersverse streekmerk) uit ons Amstelland presenteert. Aan de hand van dit kratje ontdekt u, al fietsend door het gebied, allerlei locaties met lokale ambachten en verzamelt u de lekkerste streekproducten in uw kratje. Bekijk de website (amstelgoed.nl).

Kunstroute Zijdelveld

In Uithoorn zal dit jaar weer de kunstroute Zijdelveld gehouden worden. Daar en ook elders stellen vele kunstenaars hun ateliers open voor het publiek. Op Wester-Amstel is een kunstmarkt.

‘Hoofdstad’ van Amstelland

Verder kunt u weer bij boeren terecht aan wie we de openheid van het landschap te danken hebben. Via een poldersafari en diverse wandelingen in de Ronde Hoep en de Middelpolder kunt u zien waarom het goed gaat met de weidevogels in Amstelland. In Nes aan de Amstel kunt u de Urbanuskerk bezichtigen en de toren beklimmen. In Ouderkerk aan de Amstel, de ‘hoofdstad’ van Amstelland, kunt u prachtige culturele bezienswaardigheden zoals Beth Haim, de Joodse begraafplaats, de Amstelkerk en Museum Amstelland bezoeken.

Vanuit Amsterdam beginnen de activiteiten bij de begraafplaats Zorgvlied en het Gemaal Stadwijck of aan de overzijde van de Amstel bij ‘tHuis a/d Amstel en volkstuinpark Amstelglorie.

Ook voor kinderen worden er allerlei activiteiten op vele plaatsen georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.