Amstellanddag

Datum: 05/06/2016
Tijd: 12:00 - 16:00
Locatie: Amstelkerk

Expositie in de Amstelkerk
amstelkerk

Expositie Cultuurprijs 2016 Cultuurplatform Ouder-Amstel,
met het thema: “Naast de
grote stad”.

Amstellanddag

De Amstelkerk in Ouderkerk is tijdens Amstellanddag op 5 juni te bezichtigen van 12.00 tot 16.00 uur. Voor  kinderen is er een speciaal fotoboekje met rondleiding  en vragen gemaakt.

De Amstelkerk is van 1775 en gebouwd in de vorm van een Grieks kruis. De kerk is een gebouw vol historie en u bent van harte welkom om de kerk van binnen te bekijken. De kogels die door het Pruisische leger zijn afgeschoten op de kerk in de strijd van 1787 zitten nog steeds in de muren als stille getuigen van een hevige strijd. De grafstenen in de vloer en de glas-in-lood ramen boven de Burgemeestersbank zijn zeker het bekijken waard. Er altijd zijn gidsen aanwezig, die u wegwijs kunnen maken in de rijke geschiedenis van dit kerkgebouw.

Expositie deelnemers Cultuurprijs bij Boerderij Polderzicht

Open op 5 juni 11.00-17.00 uur

Expositie

Enkele deelnemers aan de Cultuurprijs 2016 exposeren hier hun werk, zowel binnen als buiten. Thema is, in het verlengde van het cultuurprijsthema, “Naast de grote stad, op het land”.

In de schuur en op het erf van Boerderij Polderzicht kunnen diverse kunstwerken bewonderd worden van deelnemers aan de de Cultuurhistorieprijs.
De expositie “Naast de grote stad” van de Cultuurprijs Ouder-Amstel voor beeldende kunst is te bewonderen in de Amstelkerk.

Samen kunst maken

De kunstenaars maken samen met bezoekers kunst op het erf en in het weiland van boerderij Polderzicht. Samen een groot doek beschilderen, tekenen met houtskool of een boerderijdier kleien.

Kunstroute

KunstrouteKunstroute “De verbeelding aan de Amstel”
van 30 mei t/m 30 juni, met mogelijke verlenging tot en met 31 juli 2016.

De Amstel heeft een rijke geschiedenis. De rivier gaf Amsterdam haar naam, was onmisbaar voor de ontwikkeling van de stad, en vormt nog altijd de kern van het schilderachtige Amstelland, de groene driehoek ten zuiden van de ring.

De Stichting Beschermers  Amstelland heeft een openbare kunstroute uitgezet langs de oevers van de Amstel, tussen Amsterdam en Ouderkerk. Verspreid over dit traject verbeelden 23 historische prenten, tekeningen en schilderijen het verhaal van de rivier en de groeiende stad. Zij bieden een blik op de Amstel door de ogen van kunstenaars tussen 1600 en 1960: heden en verleden zijn naast elkaar te bewonderen.
Flyer Amstel-Kunst route kunt u hier downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.